| Justasimplequestion a întrebat:

Am 24 de ani si vreau sa mai cresc in greutate vreo 10 12 kg ce vitamine ziceti ca sunt bune pentru a creste in greutate eu nu merg la sala pentru ca nu imi permite timpul dar fac destul efort la munca oricum ce imi recomandati cineva care a fost slab inainte? Mersi!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Vitaminele iti fac poftă de mancare.
Sa inteleg ca nu ai pofta de mancare?

Răspuns utilizator avertizat
| KovacsB a răspuns:

Cauta metode de slabit si faci exact contrariul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! Este simplu. Este nevoie să ai grijă ce consumi pentru a adăuga 10-12 kilograme sănătoase. Ca regulă generale poți crește aportul de calorii pe zi cu 300-500, adică să ajungi la 3000-3500 pe zi (informația despre câte calorii consumi zilnic o găsești pe ambalajul fiecărui produs la secțiunea "informații nutriționale"). Acest lucru este recomandat să îl faci mâncând mai multe mese pe zi (5-6), având porții mai mici de mâncare. Dacă vei consuma foarte multă mâncare la o masă, în timp vei dezvolta probleme de sănătate care te vor face să slăbești.
Astfel poți adăuga la dieta ta următoarele:
- diverse sortimente de brânzeturi, alune, și niște slăninuță afumată de la țărani (nu mai mult de 30 de grame zilnic)
- proteine din diverse surse, cum ar fi ouă (1 ou zilnic este suficient), carne de pui (carne fără pieliță) și pește (conserve de ton)
- milkshake-uri, cum ar fi făcut din proteină din lapte (30 de grame), terci de ovăz (50 grame), cu o linguriță de miere, unt de arahide o linguriță, scorțișoară și cacao după gust, și lapte 250-300 ml
- multivitamine, dar fără a depăși doza zilnică recomandată
- odihnă, neapărat 7-8 ore pe noapte
Succes!

| ciytxtdduchvyiy999 a răspuns:

Bună! Niște vitamine speciale pentru creștere în greutate nu exista neapărat, cam toate au același efect, îți stimulează pofta de mâncare. Poți încerca Supradyn Energy, e un complex de vitamine care îți dă un boost de energie și îți dezvolta apetitul, la mine personal a funcționat (am avut aceeași problema cu creșterea în greutate). Îți mai recomand o dieta sănătoasă dar bogata în carbohidrați. Iar pe lângă cele 3 mese principale mai poți lua și câteva gustări. Sper sa îți fie de folos sfaturile, multa sănătate!

| Busybody a răspuns:

Intri aici https://eatntrack.ro/calculators/tdeecalculator calculezi indicele de masă corporală, vezi pe unde te încadrezi, apoi vezi câte calorii trebuie să consumi pentru a slabi/a te menține/a te îngrășa. Dar manâncă sănătos și fă mișcare. Spor!