| ioana2004 a întrebat:

Am 3 cicatrici micute pe glezna de cand m-am lovit prin luna noiembrie la inceput. Inainte erau de o culoare rosiatica spre un roziu nud dar acum sunt aproape negre si ma ingrijoreaza. Un sfat?
DAU FUNDA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Nadeko a răspuns:

Bună. Cicatrizarea este un proces natural care face parte din vindecarea unei răni. Aspectul cicatricei și tratamentul rănii până la cicatrizare depinde de foarte mulți factori. După lezarea țesutului, pielea suferă o mulțime de transformări, iar în final se formează cicatricea. Sunt mai multe tipuri de cicatrici, însă în cazul tău, nu cred că este ceva grav. Probabil pielea ta acolo unde a fost afectată, a prins coajă. Acea coajă nu trebuie să o rupi, las-o să cadă singură. Dacă nu este acest lucru, cel mai bine este să te duci la medic să îți spună exact ce și cum. Eu pentru răni sau arsuri la nivelul pielii folosesc Cicatridina Spray. Îți doresc multă sănătate și sper că te-am ajutat!

| ioana2004 explică (pentru Nadeko):

Multumesc! Apropo cicatricea este neagra....coaja a picat demult! Toate cele bune!

1 răspuns: