| adrianpetrican a întrebat:

Am 30 de ani in octombrie! Se poate reface colagenul daca renunt la zahar total? La cel care se poate bineinteles, adica sa nu mai beau cu zahar ceaiul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Eu nu folosesc zahar nici in cafea, nici zahar de vreo 10 ani.
In dulciurile casa pun mai putin decat srcrie in reteta, uneori mai pun cate o banana bine coapta.
Din pacate sunt destule alimente care au zahar, e greu de controlat sa renunti defitiv la zahar.
Sunt alimente bogate in colagen printre care enumar supa de oase, in special labele de pui.Sunt ieftine, dar eu prea le gasesc. Cumperi o punga de labe, le fierbi cu sare ceapa, morcov.Bei supa care e bogata in colagen, apoi rozi carnita de pe oase.Cand se raceste se formeaza acea gelatina care iarasi e buna.ASTA ar fi cea mai buna varanta
ar mai fructele bogate in vitamina C

ceapa, usturoi, rosii
nuci, migdale, fistic.

| NLS a răspuns:

Ce probleme ai, concret?
Daca ai probleme cu articulatiile, doar renuntarea la zahar nu ajuta.

Daca doresti sa eviti acest chin cu supa de oase, poti cauta in farmacii colagen extras din peste si dasyatis (pisica de mare)
(COLAfast se numeste, e aproximativ 40-50 RON o cutie pentru 30 de zile, si ai nevoie de o cura de 3 luni, deci 3 cutii in total )

Daca urmaresti doar sa iti intineresti pielea, renuntarea la zahar, sucuri din comert si dulciuri ajuta foarte mult (insa de asemenea e indicat sa renunti la grasimile in exces, sa consumi multa apa, sa faci sport, sa mananci cat mai natural, sa eviti prajelile si conservele, etc)

| adrianpetrican explică (pentru NLS):

Am vazut ca pielea si-a pierdut foarte mult din elasticitate fata de acum o luna de exemplu. Si de la o zi la alta se tot lasa!

| NLS a răspuns (pentru adrianpetrican):

Colagenul nu se reface doar renuntand la zahar (desi e foarte indicat sa renunti la tot ce inseamna dulciuri).

Mergi la un dermatolog daca problema pare GRAVA, si el iti va putea prescrie tipul de colagen potrivit, sau alte tratamente (desi din cate cunosc eu, cel de care am zis mai sus e potrivit pentru majoritatea situatiilor) si un regim alimentar adecvat.

Daca nu consideri ca imbatranesti prematur intr-o zi ca altii in 10, consider ca e suficient sa renunti la grasimi, si zahar, sucuri, prajeli, si sa consumi multa apa, fructe si legume (crude/fierte).

| adrianpetrican explică (pentru NLS):

Eu doar vitamina C am luat si vitamina D3!