| iuliana_7034 a întrebat:

Am 32 de ani si tensiunea 11 cu 9 ce credeti este normal la varsta mea? De cateva zile nu pot respira bine simt ca nu am aer suficient si trebui sa inspir mai des care este problema?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Minima nu este prea buna! Verifica greutatea corporala, trigriceridele si colesterolul!

| anad a răspuns:

Tensiunea este putin mica (dar o poti ridica cu o cafea, nu sa te indopi cu pastile- tratamentul dat de medicul meu!). Problema cu respiratia poate fi si de la variatiile de presiune din atmosfera,( poti fi o persoana meteosensibila). Consulta neaparat un medic pentru a fi sigura ca nu e ceva la inima!

assiris
| assiris a răspuns:

Fa niste analize, s-ar putea sa ai probleme cu colesterolul. Oricum un medic avizat poate spune care este cauza sufocarii.

| KeepCalm a răspuns:

12 cu 7 este valoarea tensiunii normale. Dupa pararea mea 11 cu 9 este o valoare fte buna pentru varsta d-voastahappy
Sanatate!:*

| TheTiger a răspuns:

Daca nu poti respira bine inseamna ca ai astm (boala la plamani) (poti sa faci o criza in care nu mai poti sa respiri). Cel mai bun lucru ar fi sa te duci la doctor pentru ca eu am astm de 5 ani si am facut tratament si facand acel tratament nu am mai facut nici o criza. Du-te la doctor ca sa vada ce e cu tine, dar eu cred ca este astm.

| Jezebel a răspuns:

Cea mica e putin cam ridicata, doar ca daca esti barbat, este ceva normal. lipsa aerului se datoreaza ridicarii sau scaderii de presiune. incearca sa iti faci o cura de calciu la toamna. si eu am avut asemenea probleme, de fapt inca le am. nu e nimic grav, multa lume e mai sensibila la variatiile presiunii atmosferice.
se spune ca o "doza" de aer curat de munte si inca una de mare e benefica organismului. eventual, fugi pana la mare, daca poti.
bafta!