| Trăie a întrebat:

Am 36 de ani si am tromboflebita din aprilie.Cum sa o tratez si cu ce medicamente?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Tromboflebita se trateaza la indicatiia unui chirurg si sub stricta urmarire a acestuia. Daca o ai din Aprilie inseamna ca nu te-ai tinut de tratament, ceea ce nu e permis. Complicatia majora a tromboflebitei este embolia, adica desprinderea unui tromb si pornirea lui in circulatie, oprirea acestuia in organe vitale dand embolia pulmonara( daca se opreste in plamani), infarctul miocardic( daca se opreste in inima), etc. Nu e de joaca, tratamentul consta in anticoagulante care sunt scumpe, nu se dau fara reteta si se iau doar sub supravegherea medicului.Multa sanatate!

| BeHappyForMe a răspuns:

Pentru tromboflebita superficiala, ocalizata care apare pe vene varicoase, tratamentul include anlgezice usoare, cum ar fi aspirina si ciorapi elastici.

Tromboflebita severa, indicata de gradul de durere si roseata si extindere, trebuie tratata prin repaus la pat cu ridicarea piciorului si aplicarea de comprese masive, umede si calde. Ciorapii elastici sunt indicati cin pacientul devine mobilizabil.


Daca tromboflebita este asociata cu canularea venoasa sau cateterizarea, dispozitivul trebuie inlaturat imediat si efectuata o cultura bacteriana. Daca pacientul este septic sunt necesare antibiotice. Daca se suspecteaza tromboflebita supurativa este indicata excizia completa imediata a segmentului implicat.
Daca se suspecteaza progresia spre tromboza venoasa profunda se indica terapia anticoagulanta.


Terapia medicala.
Heparina cu grutate moleculara mica este tratamentul de optat pentru tromboflebita superficiala.


Terapia chirurgicala.
Interventiile chirurgicale pot fi eficiente in prevenirea complicatiilor.

Punctia-incizie venoasa.