| laptecucereale22 a întrebat:

Am acnee de cand mi-a aparut menstruatia(10-11 ani). Am fost la dermatolog(de minim 3 ori) acum cativa ani si imi recomanda doar creme scumpe. Mi-a zis ca am acnee juvenila, deci destul de rea, nu trece doar de la niste creme. Atunci nu voia sa imi dea un tratament cu pastile, pentru ca prin acele pastile se refereau la anticonceptionale si nu recomandau sa iau pentru ca nu mi-am inceput viata sexuala. Ce legatura are daca inca nu am inceput-o, cu acneea, daca tipul meu de acnee este de la o dereglare hormonala? Mai mult sens ar avea sa nu iau anticonceptionale pentru acnee pentru ca nu aveam inca 18 ani. Da, stiu cate efecte adverse pot avea anticonceptionalele.
Acum ma gandesc la urmatoarea chestie, care e diferenta daca "mi-am inceput viata sexuala" cu o jucarie sau cu un om real? Himenul deja e "rupt". Aici singurul sens pe care il vad in legatura cu anticonceptionalele e sperma, dar vorbim de acnee. Ce altceva poate sa fie? De ce nu mi-au recomandat sa iau pastile (nici un medic am uitat de ce era, si nici dermatologul)? Alt tratament efectiv nu merge. Sau poate ar merge creme mai puternice gen Tretinoin dar poate nu sunt pentru tipul meu de acnee, dar totusi dermatologul nu a mentionat alt tip de creme/tratamente mai puternice, pe care le iei doar cu prescriptia medicului sau ceva de genul. Mentionez ca am facut analize de sange de doua ori pana acum si e totul ok.
Acum intrebarea este daca de data asta, daca ma duc la dermatolog, ce o sa faca? O sa pot sa iau pastile acum pentru ca am peste 18 ani? Sau nu pentru ca "nu mi-am inceput viata sexuala"? Nu vad sensul. Si sunt sigura ca exista si alt tip de pastile pentru acnee nu doar anticonceptionale. Da, stiu ca nu am cum sa stiu pana nu ma duc la dermatolog sa aflu, dar doar ma gandesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

O igiena stricta a fetei si corpului va elimina complet punctele negre si cosurile (acneea) fara sa fie nevoie de nici o crema sau tratamente scumpe.
Nu este nici o legatura intre acnee si menstruatie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Tu vrei sa scapi de acnee sau sa iei pastile anticonceptionale?
Iar daca nici un medic nu ti-a recomandat anticonceptionale, inseamna ca au un motiv, nu?
Anticonceptionalele nu sunt bomboane. Au efecte secundare, mai ales pe termen lung.

Stii ca nu toti adolescentii au acneee, da? Intreaba-te de ce.
Umbla la alimentatie. Pielea este organ excretor, tot ce mananci se reflecta pe ten.
Evita zaharul, bauturile carbogazoase, mancarea de tip fast-food, chipsurile. Evita lactatele. In general, evita alimentele inflamatoare.
Hidrateaza-te, consuma mai multe fructe si legume.

Mare atentie la igiena: evita sa atingi fata, da parul de pe fata.
Foloseste prosop de fata personal.
Schimba des fata de perna.

Exista scheme de tratament al acneei la preturi accesibile.
Vezi gamele antiacnee de la Farmec:
farmec.ro/game/gerovital-stop-acnee
farmec.ro/dermatocosmetice-ten-gras-acneic