| adri a întrebat:

Am alergie de la machiaj, dupa ce ma machiez, imediat se inrosesc ochii, indiferent de calitatea produselor scumpe sau ieftine. Ce ar trebui sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sa nu te machiezi, fiindca altfel ai sa te imbolnavesti tot mai grav. Eu nu ma machiez si parfumez fiindca sotul meu e alergic la produse cosmetice.

mariana
| mariana a răspuns:

Simplul fapt este sa nu faci nimic, daca ai alergie la produsele cosmetice de machiaj.
Eu, in afar de ruj, nu folosesc nimic si sa stii ca nu ma simt complexata pentru acest lucru. Nici eu nu am putut sa folosesc rimel sau creion dermatograf, ori alte substante pentru machiaj, insa acest lucru nu mi-a facut decat bine, pentru ca sunt naturala, cum vei fi si tu.
Tu vei arata la fel de bine si dimineata(cand, de regula, feltele care se machiaza, aproape ca nu mai pot fi recunoscute) si in orice alt moment al zilei, asa ca acest lucru este doar in avantajul tau. Frumusetea unei fete sau a unei femei nu sta in machiaj ci, in modul cum se comporta, in ceea ce face, cum gandeste si cum este perceputa personalitatea ei de catre cei din jurul ei, familie, colegi, prieteni. Fii tu insuti si sigur ca vei fi admirata si curtata asa cum nici nu-ti poti imagina. Sa fii sanatoasa si fereste-te de toti factorii alergeni, pentru ca nu pot sa-ti cauzeze decat rau. Sa fii sanatoasa pentru ca sunt sigura ca, frumoasa esti, pentru ca natura a avut grija deja de acest lucru.

Janina
| Janina a răspuns:

Pai eu zic sa incerci sa folosesti produse pentru ochi sensibilli, sau sa mergi la un doctor, parca nu e normal sa te inrosesti de la orice produs.
bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista cosmetice antialergice. Mai scumpe, dar probabil eficiente in cazul tau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand sa te duci la un alergolog foarte bun si poate iti va gasi de la ce ai alergie, poate fi doar o substanta din produs sau poate esti sensibila la combinatii de substante. Cel mai bine, ca sa fii linistita si sa nu se mai intample.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Nu te mai machiezi până nu afli care este cauza acestei alergii.
Trebuie să iei cosmetice eco.
Consultă și un alergolog.
Pa, pa.