| meowmeowmeow a întrebat:

Ăm, am nişte mici obsesii, dacă pot să le numesc aşa, şi nu ştiu dacă sunt normale sau nu.
1. Anumite lucruri trebuie să fie tot timpul la locul lor, pentru că dacă nu sunt devin agitată.
2. Când pun ceva undeva, când fac ceva etc. mă gândesc de ex: Am pus caietul în dulap. Eu ştiu că l-am pus acolo, dar tot trebuie să verific, pentru că dacă nu verific o să rămân cu o stare de nelinişte.
3. Uneori, când pun ceva lângă mine, ating lucrul ăla din minut în minut, ca să fiu sigură că încă mai e acolo.
4. Când îmi vin nişte idei, nişte planuri pentru viitor, mă gândesc numai la ele. Gen, mă uit la film, dar nu pot fi concentrată pentru că repet în minte planul, ideea etc. Adică sunt ceva gen: Mâine mă îmbrac cu blugii ăia, bluza aia, papucii ăia. Mâine mă îmbrac cu blugii ăia, bluza aia, papucii ăia. Şi repet asta încontinuu, şi încontinuu. Iar eu vreau să mă opresc, pentru a mă putea concentra la film, dar pur şi simplu nu pot. E ca şi cum am impresia că o să uit dacă nu repet.
Ăm, da, cam atât. Vă rog să nu răspundeţi la mişto.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am vazut mai demult un documentar la TV despre oameni care au probleme de felul asta. Asta e o boala si se poate trata.Trebuie sa mergi la medic.