Nu, nu este asta cauza. Valorile sunt marite foarte putin, poate fi de la o mica infectie (chiar si o raceala banala in urma cu cateva saptamani poate da mici modificari ale vsh-ului). Presupun ca hemograma e normala, dar intreb daca ti-ai facut dozari de calciu, magneziu, fier, un exsudat faringian si un examen ORL.
Nu, nu cred ca de la Vsh atat de putin crescut poti avea ameteli! VSHul, adica viteza de sedimentare a hematiilor este o analiza nespecifica, care, eventual poate arata o infectie in organism(chiar si de la un dinte!). Ametelile pot avea foarte multe cauze, poate chiar sute, cel mai frecvent sunt datorate unei oboseli, sau anemii, hipertensiuni arteriale, hipotensiune arteriala, hipoglicemiei, migrene, labirintita, spondiloza cervicala (prin compresie vasculara), si pana la cauze grave neurologice... Poate ne-ar ajuta sa ne dam seama cam despre ce e vorba daca am avea mai multe detalii si analizele! Cred ca daca continua ametelile, ar fi bine sa te duci sa te consulte un internist bun! Sanatate!
VSH inseamna viteza de sedimentare a hematiilor (adica in cat timp se depun globulele rosii din sange). Este un indicator de inflamatie, dar el singur nu are o valoare diagnostica prea mare.
O valoare asa mica (20 mm la o ora) nu are aproape nici o semnificatie. Cel mai probabil nu asta e cauza ametelilor tale.
Alte analize ai mai facut impreuna cu acel VSH?
Adreseaza-te cel mai bine medicului de familie, se te indrume spre un control de specialitate.
Cred ca cel mai bine te duci la spital. Din ce oras esti. Sa sti ca eu am mers de cateva ori la urgenta si nu i-a deranjat pe domanii doctori, eram in Timisoara si am fost la Spitalul Judetean. le multumesc pentru atentia acordata.
354 întreabă: