| COSTYN_9486 a întrebat:

Am amigdala dreapta foarte mare abia mai pot vorbi de durere...nu pot bea apa nu pot manca...Am urmat tratament cu antibiotice dar in zadar.am incercat toate ceaiurile posibile indulcite cu miere, gargara cu sare, chiar si frecat in gat.Nici un raspuns! Ce Pot face sa scap odata de durere si de inflamatie? multumesc anticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| ღNameღ a răspuns:

O doamne! eu mi-am scos amigdalele cand am fost mica, daca nu tio scoti va creste, adica nu stiu, dar a mea se marise si puteam sa ma sufoc, mi-am facut operatie la viena(capitala austriei), mai bine fa-ti operatie

| mdany a răspuns:

Buna. Cel mai indicat este sa te operezi de amigdalite pentru ca ele vor mai creste pe viitor si vor aparea complicatii.Eu mi-am scos amigdalitele la 9 ani si de atunci nu mai am probleme cu gatul. Iar medicamentele iti amelioreaza durerea pentru scurt timp.

| PrettyMe a răspuns:

Probabil ca mult mai convenabil ar fi sa-ti scoti amigdalele desi nu iti recomand si nici medicii nu prea mai recomanda acest lucru.Motivul principal pentru care se doreste evitarea indepartarii amigdalelor este acela ca amigdalele (mici formatiuni limfoide situate in capatul gurii) sunt primul organ de lupta impotriva infectiilor, care interzice patrunderea microbilor in corp. Acestea participa la apararea organismului impotriva bacteriilor si a virusilor, gratie productiei de limfocite si anticorpi.

„Identitatea" lor este atunci inregistrata in memoria sistemului imunitar, care va stii sa le recunoasca si sa reactioneze eficient in timpul unei expuneri viitoare la virusi.
Probabil ca suferi de amigdalita acuta (angina acuta) care reprezinta inflamatia amigdalelor palatine, care este insotita frecvent si de inflamatia faringelui, amigdalele apar tumefiate, congestionate (rosii), cu depozite albicioase(punctulete albe). Exudatul faringian poate releva agentul microbian responsabil. Evolutia bolii este de 7-10 zile. Tratamentul trebuie sa cuprinda in acest caz un antibiotic antistreptococic (Penicilina, Ampicilina sau un produs echivalent)... ce tratament ai urmat?