anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am anemie.medicul de familie mi-a recomandat sa i-au niste pastile(fier). m-ar interesa ce alimente sunt recomandate pentru anemie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DoctorX a răspuns:

Sunt multe alimente bogate in fier. Unele din ele sunt indicate in anemii (fierul continut e folosit in sinteza hemoglobinei in mod optim)

"Alimente cu un continut ridicat de fier (care intra in sinteza hemoglobinei) sunt: ficatul de porc, ficatul de pui, cel de vita, creveti, sardine, carne de pasare, vita si alte tipuri de carne rosie. "

"Alimente precum: fasolea gatita, lintele, semintele de dovleac si anumite tipuri de cereale imbogatite cu nutrienti (pentru micul dejun) sunt surse de fier care nu intra in sinteza hemoglobinei." - deci nu ajuta in anemii.

De asemenea, unele alimente imbunatatesc absorbtia fierului (portocalele, capsunile si grapefruitul, varza de Bruxelles, brocoli, rosiile, cartofii si ardeii) iar altele impiedica absorbtia fierului si ar trebui evitate (vinul rosu, cartofii dulci, produsele pe baza de soia)

Evident. nu uita de tratamentul prescris de medic.happy
Multa sanatate.

19 răspunsuri:
| Ruxyana a răspuns:

Ceau.si perietena mea are anemie...doctorul i-a spus sa manance multa carne...:*:*
baftatongue

| Instinkt a răspuns:

Spanac sau urzici astea au cel mai mult continut de fier

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Ia-ti 10-15 cuie de 10 cm, fierbe-le, si apoi infige-le intr-un mar mai marisor, si lasi asa o zi, sau doua - vezi tu dupa cat de mult cedeaza/oxideaza - le scoti, si apoi il mananci! Ai, asa, fier pur molecular! + spanac! Fa asta astfel incat sa ai zilnic un mar! Sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fructe si legume (pentru vitamine - B-urile in special dar si C), alimente bogate in calciu si fier si vitaminele A si D

| gabitza_3022 a răspuns:

Toate alimentele care contin fier... poti incerca si cerealele

| MissD a răspuns:

Ficatul de pasare e bun pentru anemie

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Zarzavaturile de culoare verde in combinatie cu vitamina c naturala(sucuri naturale de mandarine, portocale, kiwi, mango, mere zmeura, e. t. c.)altfel nu se asimileaza.

| fabiola a răspuns:

Ficatul, splina, oul, iar ca fruct-piersica!

| marioBARCELONA a răspuns:

Te sfatuiesc sa apelezi la medicamente in caz extrem. Icearca sa rezolvi problema din alimentatie.Intreba si la o farmacie homeopata.
Incepe cu o lingurita de miere in fiecare dimineata. Poti amesteca si nuca cu miere.
Succes!

| adika a răspuns:

Daca mai gasesti, uite aici continut de fier: http://www.exposhop.ro/....../index.cgi
si sunt si f gustoase!

| Lumy a răspuns:

Si eu vroiam sa pun intrebarea astatongue
si mie mi-a spus medicul sa iau 2 luni pastile(fier) pentru anemie dar in combinatie cu vitamina C altfel nu-si face efectul

| Chuck a răspuns:

@PsihoSex : E pe bune faza cu maru' si cuiele?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu carne de orice fel, numai cele care au un continut ridicat de fier, respectiv orgene, splina in principal, ficat, legume cu frunze verzi (spanac, salata gulii, sfecla.

| darksss a răspuns:

Carnea in special.

| FizZydOnut a răspuns:

Parintii mei sunt medici...ar trebui sa mananci mai multa carne, oua, fier-pastile, spanac(stiu ca e scarbos)si cam atathappy

| g_7133 a răspuns:

Si eu am anemie iar doctorul mi-a recomandat sa mananc oua, legume (in special urzici, spanac), ficat de pui, peste, lactate, fructe.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da e pe bune faza cu marul si cuiele. cunosc un caz: o fetita care avea anemie destul de severa si parintii erau disperati deja si au mers la un tip foarte priceput si cunoscut in timisoara (ometa) care i-a sfatuit sa-i dea fetitei sa mance maru in care au ruginit cuiele peste noapte si apoi sa si linga cuiele, asta cateva zile poate chiar saptamani la rand (nu mai tin minte exact) si rezultatele de la analize au fost uimitoare!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am mai auzit si eu de faza cu cuiele dar tinute intr-un pahar cu apa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce medicamente sa iau de anemie?