Sunt multe alimente bogate in fier. Unele din ele sunt indicate in anemii (fierul continut e folosit in sinteza hemoglobinei in mod optim)
"Alimente cu un continut ridicat de fier (care intra in sinteza hemoglobinei) sunt: ficatul de porc, ficatul de pui, cel de vita, creveti, sardine, carne de pasare, vita si alte tipuri de carne rosie. "
"Alimente precum: fasolea gatita, lintele, semintele de dovleac si anumite tipuri de cereale imbogatite cu nutrienti (pentru micul dejun) sunt surse de fier care nu intra in sinteza hemoglobinei." - deci nu ajuta in anemii.
De asemenea, unele alimente imbunatatesc absorbtia fierului (portocalele, capsunile si grapefruitul, varza de Bruxelles, brocoli, rosiile, cartofii si ardeii) iar altele impiedica absorbtia fierului si ar trebui evitate (vinul rosu, cartofii dulci, produsele pe baza de soia)
Evident. nu uita de tratamentul prescris de medic.
Multa sanatate.
Ceau.si perietena mea are anemie...doctorul i-a spus sa manance multa carne...:*:*
bafta
Ia-ti 10-15 cuie de 10 cm, fierbe-le, si apoi infige-le intr-un mar mai marisor, si lasi asa o zi, sau doua - vezi tu dupa cat de mult cedeaza/oxideaza - le scoti, si apoi il mananci! Ai, asa, fier pur molecular! + spanac! Fa asta astfel incat sa ai zilnic un mar! Sanatate!
Te sfatuiesc sa apelezi la medicamente in caz extrem. Icearca sa rezolvi problema din alimentatie.Intreba si la o farmacie homeopata.
Incepe cu o lingurita de miere in fiecare dimineata. Poti amesteca si nuca cu miere.
Succes!
Daca mai gasesti, uite aici continut de fier: http://www.exposhop.ro/....../index.cgi
si sunt si f gustoase!
Si eu vroiam sa pun intrebarea asta
si mie mi-a spus medicul sa iau 2 luni pastile(fier) pentru anemie dar in combinatie cu vitamina C altfel nu-si face efectul
Parintii mei sunt medici...ar trebui sa mananci mai multa carne, oua, fier-pastile, spanac(stiu ca e scarbos)si cam atat
Si eu am anemie iar doctorul mi-a recomandat sa mananc oua, legume (in special urzici, spanac), ficat de pui, peste, lactate, fructe.
Da e pe bune faza cu marul si cuiele. cunosc un caz: o fetita care avea anemie destul de severa si parintii erau disperati deja si au mers la un tip foarte priceput si cunoscut in timisoara (ometa) care i-a sfatuit sa-i dea fetitei sa mance maru in care au ruginit cuiele peste noapte si apoi sa si linga cuiele, asta cateva zile poate chiar saptamani la rand (nu mai tin minte exact) si rezultatele de la analize au fost uimitoare!
Sebi53 întreabă:
Khizarix12 întreabă: