| Done_Mihai_1994 a întrebat:

Am anxietate va rog frumos ajutați-mă sa scap de anexitate

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Alimentatie + activitate fizica! Eventual un psiholog...

| 1onur a răspuns:

Muncești? Cât timp liber ai pe zi?

Știu ca ai 28 de ani! și stăteai cu părinți! poate fi sigur 10000%%%% asta cauza!

| User252426 a răspuns:

Ești cu cip de la coca cola. Glumesc. La psiholog sau chiar psihiatru.

| Mindfulness a răspuns:

E greu de tot sa scapi de așa ceva! O sa ți se spună sa ieși afară că așa scapi,dar nu scapi,asta e adevărul! Singura metoda e sa îți reautoeduci tiparul de gândire. Tu ai un tipar de gândire anxios format de-a lungul timpului,din copilărie,e un program ce se derulează în subconștient la nesfârșit,și ce generează gânduri negative și catastrofice legate de un viitor incert și nesigur. Gândirea ta și acțiunile tale sunt puse pe pilot automat,ai un obicei de a gândi și de a face unele chestii de când ești copil,tu trebuie sa schimbi complet stilul de viață și de gândire sa scapi de anxietate! Cu tratament nu trece decât la unele persoane,la altele nu trece nici cu tot tratamentul din lume! Chestia e că, tu ai o părere proasta despre tine,te desconsideri,nu ai încredere în tine,te urăști,nu te respecți,nu te iubești și psihicu se dezechilibrează când nu ești bine cu tine,când nu te placi și te autosabotezi,îți spune că trebuie să schimbi ceva la tine!
E foarte greu din ce vad eu sa scapi de o anxietate cronica,te simți judecat de lume și evaluat,simți că toți te urăsc,ca te desconsidera. Creierul trăiește emoția ceea ce o ai despre tine însuți,gândul produce emoția și emoția se transpune prin simptome de depresie și anxietatea. Trupul și mintea reacționează la ceea ce tu gândești despre tine însuți,se eliberează adrenalina și cortizol prin gânduri negative,cortizolul destabilizează sistemul nervos, sistemul simpatic și declanșează automat reacția lupta sau fugi, când este suprasolicitat, acesta se activează și rămâne în subconștient default gen creierul tau crede că ești mereu in pericol și așa încearcă să te protejeze de eventuale pericole. El nu știe să facă diferența între real și imaginație doar încearcă să te protejeze, se întâmplă de la o trauma ce a rămas înmagazinată in subconștient.
Plus că e necesar și de desensibilizare, la un psihoterapeut faci ședințe de genul!

| darius2777 a răspuns:

Fa mult efort fizic!
alearga, ridica/cara greutati, da cu barosul, orice sa te termine fizic pana la epuizare, recomand 100%
pe bune!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pt inceput, un sfat bun este sa mergi la psiholog.
Ai 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html

| Fandoenia a răspuns:

Nu scapi de anxietate vreodată. Eu am mini atacuri de anxietate și acum. Încearcă sa afli care sunt declanșatorii anxietății tale și evita-i în doze mari, pana ajungi sa suporți mai ușor ce ai de suportat și sa faci ce ai de făcut.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru darius2777):

Depinde de la om la om. Degeaba sunt varza fizic, ca daca e sa o ia creierul pe generat scenarii, pot sa fiu praf sa nu pot misca, dar daca nu dorm, generatorul de anxietati e pe pozitie, 100% functional...

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate nu te poate scapa nimeni de anxietate daca TU nu vrei, trebuind doar sa-ti impui sa iesi afara din casa ZILNIC, sa socializezi cu oamenii, sa-ti afci prieteni, sa faci un sport in aer liber, sa te plimbi, obligatoriu ZILNIC macar 1-2 ore.

| Kufu95 a răspuns:

Încerci să socializezi, găsești tot felul de hobby-uri.