| X3RO a întrebat:

Am aparat dentar de cateva luni si intre timp am hotarat sa plec la facultate in strainatate. A mai fost cineva in situatia asta? M-ar interesa sa stiu ce ati facut, l-ati dat jos si v-ati pus altul la un medic in strainatate, faceti naveta lunar in Romania, etc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hey! Eu cand am plecat la facultate ortodontistul meu mi-a recomandat sa-l dam jos si sa-mi pun o gutiera. Recomand totusi sa continui tratamentul la acelasi medic daca nu e ceva tara indepartata. 1. Pentru ca e mai ieftin 2. Pentru ca altii ar stramba din nas cand ar vedea ca vii din alta parte sa continui tratamentul (sunt patit)

| Miruna333 a răspuns:

Am o verișoară care a trecut prin asta. Nu merită să îl ții și să te duci la întreținerea lunară în Ro, e pierdere de timp și de bani. Ea s-a dus câteva luni dar după a venit pandemia și nu s-a mai putut întoarce 8 luni în România, așa ca și l-a dat jos și și-a pus altul în țară în care s-a mutat. Mulți ortodonti nu ating munca altora și trebuie să îți pui aparat la ei, dar sunt și care acceptă să vii cu aparat din altă parte. Ei de exemplu îi lua dublu pe întreținere, fiind și aparat din safir, față de aparatul normal, plus ca i-ar comandat aparat normal ca să o țină mai puțin cu tratamentul. Mai mulți bani dai să te întorci acasă lunar. Mai bine alegi confortul.