| ElenaHuiioo8 a întrebat:

Am aparat dentar sus și vr sa-mi fac niște carii de pe masele care sunt tot sus, la alt dentist nu la ortodonul meu, se poate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Natalie4u a răspuns:

Da, te poți adresa unui alt dentist pentru tratamentul cariilor, chiar dacă ai un aparat dentar fix pe dinți. Este important să le comunici dentistului faptul că porți un aparat dentar, astfel încât el să poată să ia măsurile necesare pentru a avea acces la zonele afectate. În funcție de gradul de accesibilitate, dentistul poate alege să îți scoată temporar aparatul dentar pentru a putea lucra mai eficient, sau poate folosi instrumente speciale pentru a ajunge la zonele cu probleme. În orice caz, este important să îți continui tratamentul ortodontic ulterior, astfel încât să nu încetinești progresul făcut până acum.