anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am auzit ca ar fi sanatos sa mananci usturoi, dar nu stiu despre care e vorba – usturoi verde sau uscat? Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poti sa iei si capsule de usturoi daca nu poti minca zilnic. eu folosesc de la forever living sau gasesti in farmacii

8 răspunsuri:
| andreutz a răspuns:

Ambele sunt la fel de benefice... dar nu in cantitati mari!

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Si verde si uscat...Usturoi sa fie! este foarte bun in cresterea imunitatii dar mai este recomandat si pentru alte afectiuni...nu le stiu exact!

pupimik
| pupimik a răspuns:

Stat usturoiul verde cat si cel uscat e sanatos... dar dupa ce termini de mancat sa nu uiti de guma de mestecat laughing

| rael a răspuns:

Atat verde cat si uscat.

Utilizarea usturoiului ca remediu medical

Beneficiile usturoiului si proprietatile medicinale ale acestuia sunt cunoscute de foarte mult timp. Usturoiul a fost considerat multa vreme "medicamentul minune", avand un renume in prevenirea foarte multor afectiuni de la raceli banale pana la ciuma! A fost folosit in mod intensiv in fitoterapie. Usturoiul crud este folosit pentru a tratata simptomele acneei si exista dovezi ca este un foarte bun adjuvant in caz de hipercolesterolemie. Este foarte eficient chiar si pentru a indeparta tantarii.

Raceala si gripa
De-a lungul timpului s-a tot cautat un tratament eficient pentru raceala, insa fara real succes. Unul dintre motive este ca raceala banala, comuna, nu este chiar atat de "comuna". Exista o foarte mare varietate de virusi care produc viroze respiratorii - peste 200 de virusi cunoscuti pot provoca raceli. Exista insa foarte multe mutatii ale virusului care produce gripa.

Raceala si gripa sunt tinte in miscare. Un tratament eficient pentru un tip de virus poate sa nu aiba nici un efect asupra altuia.
In acest moment poate interveni tratamentul cu usturoi. Usturoiul are mai degraba actiunea unui antibiotic cu spectru larg decat a unui antibiotic tinta. De asemenea are efecte pozitive asupra intregului sistem imunitar. Foarte multe suplimente nutritive pe baza de plante contin usturoi, alaturi de plante bine cunoscute pentru actiunea lor imunostimulatoare, precum echinaceea. Usturoiul ajuta in tratamentul racelii si gripei, insa are si efecte excelente folosit in scop preventiv.

Acneea
Acneea este cea mai raspandita boala de piele, si fie ca apare in perioada adolescentei, fie ca mai tarziu, este la fel de neplacuta atat pentru cel care sufera de ea, cat si pentru cei din jurul sau.
Nimeni nu pretinde ca usturoiul ar fi un leac miraculos pentru acnee, insa multe persoane cred ca ajuta, folosit atat intern cat si extern. In primul rand, usturoiul este un puternic antibiotic si de asemenea curata foarte bine sangele. Consumul de usturoi ajuta organismul sa se curete singur, eliminand toxinele si, astfel, reducand acneea. Efectele puternice ale usturoiului sunt obtinute prin consumarea acestuia in stare cruda. Usturoiul crud pisat poate fi presarat la sfarsitul unei mancari, la salate, in sandwich-uri etc.

Proprietatile antiseptice si de curatare profunda ale usturoiului il recomanda si ca tratament extern in acnee. Un catel de usturoi taiat si frecat usor pe zona cu pustule ajuta la vindecarea lor.
Observatie: Usturoiul este foarte puternic de aceea trebuie folosit extern rational. Poate produce inrosirea pielii, sau sa dea senzatia de arsura. De asemenea este interzis persoanelor alergice la usturoi.

Colesterolul
Colesterolul - o substanta alba, vascoasa care se gaseste in plasma - este esential pentru viata. Totusi un nivel ridicat al colesterolului poate avea implicatii grave asupra sistemului cardiovascular ducand intr-un final la ateroscleroza. Un nivel excesiv al colesterolului poate fi un indicator al unui risc crescut de atac cardiac si/sau cerebral.
In timp ce o serie de studii individuale au aratat ca usturoiul ajuta in combaterea colesterolului nociv (LDL), nu exista totusi o dovada clara a eficientei acestuia. Insa usturoiul are un renume inca din vechime ca fiind un remediu foarte bun in problemele cardiace.

Tensiunea arteriala
Hipertensiunea arteriala este o boala de care sufera foarte multi oameni, unii chiar fara sa stie. Aceasta boala se caracterizeaza prin pomparea mai accelerata a sangelui decat este normal. Principalii factori care duc la hipertensiune sunt legati de un stil de viata dezordonat. Fumatul, consumul de grasimi saturate, sedentarismul, toate acestea duc la hipertensiune.
Pierderea in greutate, scaderea nivelului colesterolului nociv si reducerea cantitatii de sare din alimentatie, pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Se pare ca efectele pozitive ale usturoiului asupra hipertensiunii arteriale se datoreaza mai degraba compusilor bio-activi care contin sulf decat allicinului (principalul component). Spre deosebire de allicin, compusii cu sulf din usturoi nu se distrug prin fierbere. Usturoiul, ajuta la scaderea tensiunii arteriale si prin faptul ca regleaza nivelul de colesterol.

Alta priprietate importanta a usturoiului este aceea de antioxidant natural. Adica ajuta foarte mult organismul in lupta impotriva radicalilor liberi.

Usturoiul ca antibiotic
Stiinta moderna a demonstrat ca usturoiul este un puternic antibiotic cu spectru larg. Organismul nu intampina rezistenta compusilor din usturoi, de aceea beneficiile sale asupra sanatatii sunt inca pretuite.

Lumea medicala a ajuns la o concluzie unanima, ca din toate proprietatile curative ale usturoiului cea mai importanta este aceea de antibiotic natural. Se spune ca usturoiul a fost foarte mult folosit in trecut pentru combaterea ciumei. Exista o serie de cercetari care demonstreaza chiar ca antraxul este sensibil la usturoi. Poate din acest motiv, proprietatea de antibiotic a usturoiului a fost intensiv observata. Louis Pasteur, in secolul XIX, a facut o serie de cercetari, privind usturoiul ca antibiotic, si a demonstrat, in conditii de laborator, cum acesta omoara bacteriile. Numeroase studii moderne au confirmat faptul ca usturoiul are proprietati antibiotice si este foarte eficient impotriva bacteriilor, ciupercilor si virusilor.

Unii sustin chiar ca sangele unui mancator de usturoi poate distruge bacteriile.
Proprietatea de antibiotic este data de continutul de allicin care se gaseste in usturoiul crud.

Efectele secundare ale usturoiului
Sunt foarte putini aceea care sunt alergici la usturoi. Simptomele alergiei la usturoi sunt: prurit, febra si dureri de cap. De asemenea, usturoiul poate intra in interactiune cu medicamentele anticoagulante, de aceea este recomandat sa nu se consume inainte de interventii chirurgicale.

Principiile active ale usturoiului
Usturoiul contine doua componente principale care au importanta terapeutica: allicin si compusi bio-activi care contin sulf.

Efectele allicinului
Allicinul este compusul cu cele mai importante efecte asupra sanatatii. Acesta nu se gaseste in usturoiul normal ci se produce in momentul in care catelul de ustouroi este taiat sau zdrobit. Cu cat este tocat mai marunt sau pisat mai bine, cu atat mai mult allicin se produce, deci si efectul terapeutic va fi mai puternic.
Pe langa faptul ca este un bun antibiotic, allicinul est un tot atat de bun antifungic, si de aceea poate fi folosit in tratarea infectiilor pielii.

Allicinul incepe sa dispara imediat ce este produs, de aceea gatit, usturoiul isi pierde efectul terapeutic.
Deci, pentru a beneficia de usturoi si din punct de vedere terapeutic este recomandata consumarea lui in stare proaspata, sau adaugat la mancare la sfarsit, fara a-l mai fierbe.

Compusii bio-activi bogati in sulf
Acestia nu au aceeasi valoare terapeutica precum allicinul. Insa nu se distrug atat de repede, si mai ales, proprietatile terapeutice ale acestora nu dispar in timpul gatitului.
Compusii bio-activi nu au aceiasi proprietate antibiotica si antifungica a allicinului, insa sunt foarte eficienti pentru circualtia sangelui. Sulfatii ajuta la scaderea nivelului colesterolului nociv, deci usturoiul, prin actiunea acestor compusi, ajuta foarte mult sistemul cardiovascular.
(de pe www.ele.ro/articol_2462.html )

Pentru a evita mirosul neplacut, se pot inghiti cateii de usturoi intregi.

Si un plus pentru usturoiul verde :
USTUROIUL VERDE

Este cel mai puternic aliment anticancerigen cunoscut. De "vina" sunt substantele antioxidante si imunostimulatoare pe care le contine, dar si anumiti hormoni vegetali, care au un subtil rol de reglaj endocrin. Acesti hormoni se gasesc doar la usturoiul verde, nu si la cel matur. Cei care mananca frecvent usturoi verde se imbolnavesc mult mai greu de cancer pulmonar, esofagian (intre altele, inlatura si o parte a efectelor negative ale fumatului), genital, de intestin si de pancreas.
(www.zoot.ro/USTUROIUL-VERDE,106929.html )

| LuS[z] a răspuns:

Usturoiul e indicat in toate anotimpurile.este foarte bun impotriva racelii.este bun si cel verde si cel uscat.important e sa il iei de undeva de unde stii ca e natural...

| scriitor a răspuns:

Atât usturoiul uscat cât şi cel verde au un efect benefic în reglarea tensiunii arteriale. Totodată consumarea lor este şi metoda tradiţională folosită pentru eliminarea unor paraziţi intestinali. Mirosul neplăcut al usturoiului, după consumare, se poate reduce mult cu un pahar de lapte băut după.

carla
| carla a răspuns:

Este foarte bun in ambele variante...numai ca nu te sfatuiesc sa-l mananci inainte de a pleca la scoala, serviciu sau vreo intalnirehee hee

cristian
| cristian a răspuns:

Usturoiul este considerat in unele bucatarii drept regele condimentelor.Sa-ti spun o modalitate de preparare.Cureti o caciulie de usturoi. Speli cu multa apa. Pisezi cateii de usturoi cu o presa pentru asa ceva pui intr-un castronel si sarezi. Pui apoi doua trei linguri ulei(poate sa fie si de masline), o lingura de mustar si freci bine ca pe maioneza.Storci cateva felii de lameie dupa gust. Optional poti pune si un praf de piper.La urma cateva linguri cu otet de mere.Completezi cu apa minerala sau plata pana la obtinerea consistentei dorita. Poti sa mananci asa ceva si cu paine prajita.Pa cuvant.

Întrebări similare