| Deutza_4524 a întrebat:

Am auzit ca daca bei lapte cu cereale in fiecare dimineata te ingrasilaughing
asa este?batting eyelashes
dau fundahappy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Romancutza a răspuns:

Este doar o prostie, din contra, dimineata poti manca orice, pentru ca este masa la care te ingrasi cel mai putin, chiar deloc. Dupa perioada de repaus din timpul noptii avem de nevoie de o masa cu alimente sanatoase care sa ne ofere energie. Micul-dejun este o sursa importanta de calorii, fibre si minerale. Cei care servesc in mod regulat micul-dejun au o tendinta mai redusa de a consuma alimente grase si bogate in calorii pe parcursul zilei. Aceasta si pentru ca micul-dejun reduce foamea de mai tarziu, astfel gustarile din timpul zilei se vor rari. Micul-dejun nu numai ca mareste puterea de munca si rezistenta necesara desfasurarii activitatilor pe parcursul zilei, dar are si un efect pozitiv asupra dispozitiei generale.

Nu orice mic-dejun, ci un mic-dejun sanatos
Pentru un bun inceput al zilei, ai nevoie de un mic-dejun gustos si satios, dar mai ales sanatos. Expertii nutritionisti recomanda cerealele, fructele si laptele ca alimentele cele mai potrivite pentru masa de dimineata. Cerealele pentru mic-dejun, in special cele integrale, sunt un aliment nutritiv important, fiind bogate in vitamine, calciu si fier. De asemenea au un continut redus de grasimi, sare si zahar si sunt bogate in fibre si carbohidrati. Un mic-dejun alcatuit din cereale este o parte importanta a unei diete sanatoase si al unui stil de viata echilibrat.

Micul-dejun este indicat pentru orice varsta
Un bol de cereale in fiecare dimineata reprezinta o sursa de vitamine si substante nutritive atat pentru copii, cat si pentru adulti. Masa de dimineata da energie prescolarilor si scolarilor pentru activitatile din cursul diminetii. Studiile arata ca lipsa micului dejun din alimentatia zilnica poate avea urmatoarele efecte negative: memorie slaba, iritabilitate si anxietate, stres determinat de senzatia de foame, dificulate in logica, creativitate redusa, reducerea performantelor.

Micul dejun in alimentatia copiilor
Studiile realizate in Australia de nutritionisti au demonstrate ca multi dintre copiii care nu mananca micul dejun sunt substantial mai grasi decat ceilalti, iar cei care consuma cereale bogate in fibre sunt mai putin expusi oboselii si depun un interes ridicat in procesul de invatare. In plus, multi dintre copiii care nu mananca dimineata sufera din cauza deficientelor de vitamine si minerale, cum ar fi fierul, calciul, zincul si vitamina B2. Micul dejun este o sursa importanta de calorii, fibre si fier si nu poate fi suplinit de nici o masa a zilei.

Cercetatorii australieni au realizat un studiu cu privire la modul in care micul dejun, servit in mod regulat, imbunatateste performantele scolare ale copiilor. Elevii care plecau la scoala dimineata fara sa manance aveau dificultati la orele de matematica, citire si rezolvau cu greutate problemele aparute in timpul zilei, in timp ce copiii care luau micul dejun erau performanti in domeniul creativ, al aritmeticii, erau rezistenti si constanti in activitatea pe care o desfasurau.

Studiile au aratat ca micul dejun are efecte benefice in activitatea scolara a copiilor:

rezultate mai bune la teste;

viteza mai mare de lucru;

mai multa energie;

oboseala redusa;

atentie sporita;

comportament si stare emotionala pozitive;

mai putine vizite la cabinetul medical al scolii.

Pentru copii este esential sa serveasca cereale la micul dejun, pentru ca le ofera energie si substante nutritive, necesare pentru sanatate, dar si in procesul de crestere. Servite cu lapte sunt o sursa excelenta de vitamine si calciu.

13 răspunsuri:
| OanaG a răspuns:

Cerealele cu lapte ingrasa si inca foarte mult, nutritionistii nu recomanda lapte cu cereale dimineata [d`astea cu ciocolata, toti colorantii]

Cele mai recomandate sunt cele de ovaz, grau.

| dichi a răspuns:

Depinde ce lapte si ce fel de cereale :) Cereale integrale fara ados de zahar si alti coloranti impreuna cu lapte degresat cu grasime redusa cu siguranta nu te vor ingrasa. Uite aici cateva informatii utile despre un mic dejun sanatos. http://www.cura-de-slabire.net/......-greutate/

| Petronela a răspuns:

Nu este adevarat

| LittleDrop a răspuns:

Nu, nu este adevarat, bine. daca nu bei 2 litri de lapte cu 1 kg de cereale de alea cu ciocolatalaughing. lapte cu cereale intregale, sunt foarte sanatoase, in cantitati moderatehappy

| florin752010 a răspuns:

Nu. Nu este adevarat.Ca doar nu bei 2l.

| Ganduri albe a răspuns:

Fratele meu mananca in fiecare dimineata si nu e gras deloc... laughing

| Iuly006 a răspuns:

Banuiesc ca daca sunt din alea cu ciocolata si tot felul de prostii, da te ingrasi.ma gandesc ca o dieta cu cereale integrale chiar slabeste.

| andreeada a răspuns:

Nu in primul rand depinde ce fel de lapte bei daca degresat sau nu si in al doilea rand de tipul cerealelor daca sunt cu ciocolata si mai stiu ce te ingrasi daca nu nu te ingrasi! deci depinde de tipul lor!

| DarkMusic a răspuns:

Idem ''doar eu'' XD

| Spufff :x a răspuns:

Depinde de organismul fiecaruia straight face. Uite eu in vara anului 2007. aveam 14 ani. si aratam bine. si mi-a venit mie de cereale.time out. m`a pus naiba sa manancstraight face. ma`m ingrasat oh go on si nici nu mi.am dat seama cand. DA. POTI SA TE INGRASI DE LA CEREALE CAT MA BOGATE IN VITAMINE.

| alexutza697595 a răspuns:

Nu e adevarat deloc. Eu de la 6 ani numai asa mananclaughing si acum am 15. Si tot corpolenta sunt:X

| missdeea28 a răspuns:

Da este adevarat
stiu din proprie experienta
am slabit 5 kg iar apoi am mancat cereale cu lapte si apoi m`am ingrasat 1 kg

| lala_2090 a răspuns:

Ce prostie laughing