Fructele care conţin „calorii negative" sunt următoarele: ananasul, strugurii, piersicile, caisele, cireşele, vişinele, pepenii galbeni şi roşii, papaya, kiwi, mango, merele, perele, prunele, smochinele, zmeura, murele, căpşunii, coacăzele, afinele, portocalele, lămâile, mandarinele, clementinele şi grapefruit-ul. Fructele ce conţin „calorii negative" se consumă numai între mese, nu ca desert, deoarece conţin zaharuri superioare care sunt absorbite rapid. Totodată, evită amestecurile de fructe sau combină numai fructe din aceeaşi categorie. De exemplu: căpşuni + zmeură, portocale + lămâi + grapefruit.
Http://en.wikipedia.org/wiki/Negative_calorie_food
da sunt lamaile, grapefruit, merele
toata chestia este ca ele contin calorii dar ca sa fie digerate consuma mai multe calorii decat au.