Stiu ca lamaia consumata excesiv poate afecta stomacul dar legat de inima nu am auzit nimic. Daca vrei un raspuns concret si corect poti intreba un medic
Lamaia are efect bactericid, antiseptic, stimuleaza leucopoeza, este tonic, cardiac, diuretic, antireumatismal si scade aciditatea gastrica.Recomandata celor ce sufera de ulcer si hiperaciditate.
Si mie imi place foarte mult lamaia Dar incearca sa nu mai mananci atat de multa.Lamaia are multe vitamine, dar daca mananci prea multa te v-a durea inima, pentru ca e acra
Stefan, lamaia este chiar contraindicata persoanelor ce sufera de ulcer si hiperaciditate!
Am auzit ca se pierde din calciu, dar nu sunt prea sigura de asta. Oricum nu abuza.
Nu e indicat sa mananci atata lamaie! ...ehh bine... tu ai putea ca esti tare dulce
dar ar fi indicat sa mananci cam 2 lamai in 5 zile sa zicem. incearca sa storci lamaia in apa...si sa bei, sau sa-ti faci o limonada!
apa diminueaza efectele acide ale lamaii
incearca sa nu mai manaci asa de multa lamaie...mai ales cu zahar! acum nu simti, dar peste ceva timp o sa inceapa sa te intepe inima ... asa a patit o vecina
sanatate
xoxo, mary
Lamaia este fructul arborelui Citrus limon. Ea este foarte des intilnita in alimentatie, in cosmetica si in practica farmaceutica datorita diferitilor compusi chimici pe care ii contine. Lamiia reprezinta un exemplu in care granita dintre aliment si remediu este foarte putin vizibila.
Zeama de lamaie stimuleaza functionarea ficatului
Zeama de lamaie obtinuta prin stoarcere contine: acid citric (de aceea are gust acru), saruri minerale de calciu, potasiu, magneziu, cupru, fosfor, mangan si siliciu, aminoacizi si unele zaharuri, precum si vitaminele C (in cantitate mare), A si B. Acidul citric din zeama de lamiie stimuleaza functionarea ficatului, fluidificarea si drenarea vezicii biliare, mai ales in cazurile de diskinezie, de insuficiente sau de afectiuni hepatice. Vitamina C are rol antiinfectios in viroze si stari gripale, intervenind de asemenea in fenomenele de remineralizare, de combatere a anemiei, prin formarea globulelor rosii.
Zeama de lamiie mai produce urmatoarele efecte: este tonic in astenii, datorita calciului si fosforului, fluidifiant al singelui in afectiunile venoase (varice si tromboflebite) datorita vitaminei P, mareste elasticitatea vaselor de singe si are efect pozitiv in hipertensiunea arteriala, in afectiunile aparatului cardiocirculator sau la batrini si sclerotici cu depozite de colesterol pe peretii vaselor de singe (ca adjuvant). De asemenea, este eficienta in guta, artritism, previne formarea depozitelor de urati, contribuie la cresterea vitezei de metabolizare a grasimilor si prin aceasta la scaderea greutatii corporale in curele de slabire.
Previne formarea ridurilor
Sucul de lamaie albeste dintii
Sincer nu stiu ce rau ti-ar putea face lamaia aduce numai beneficii
Eu inca nu am patit nimic si manac lamaie de cativa ani bun. aproape zilnic.sunt zile in care pap si 3...si pentru moment sunt bine.
Eu inka nu am patit nimic si manac lamaie de cativa ani bun..aproape zilnic..sunt zile in care pap si 3...si pt moment sunt bine..
Stiu ca lamaia consumata excesiv poate afecta stomacul dar legat de inima nu am auzit nimic. Daca vrei un raspuns concret si corect poti intreba un medic
A fost o perioada cand am baut apa plata 2 litri cu o lamaie stoarsa in ea ...toti imi spune-au ca o sa am probleme cu inima insa in perioada respectiva luam si niste pastile de slabit...sincer...mi-a fost rau dar nu tind sa cred ca mi-a fost de la lamaie...probabil erau reactiile adverse de la pastile... dar totusi intra aici http://www.sfatulmedicului.ro/consulta-medicul-online si poti vorbi cu un specialist iti recomand cu mare drag si sunt foarte promti. te pup si ai grija de tine.
Am gasit un site dedicat tuturor chestiilor pe care poti sa le faci cu lamaile, e destul de interesant, cred ca o sa gasesti ceva informatii utile;)
http://www.lemonparty.com
funda?