O să-ţi dai tu seama, pentru că eu am să te ajut cu meniul general (regimul alimentar) special pentru vărsat de vânt şi restul lucrurilor importante pe care trebuie să le faci.
1. Efort deloc.
2.Stat în casă aproximativ 2-3 săptămâni, până nu mai e vreun risc.
3. O vizită la medic.
4. Să nu te scarpini fiindcă va fi GROAZNIC după aceea.
5. Să bei foarte multe lichide (ceaiuri în special, apă PLATĂ, nectaruri, sucuri naturale şi fără acid).
6. Dacă ai febră, ar fi indicat să nu bei lapte şi să nu mănânci lactate, să le eviţi un timp, o scurtă perioadă.
7.Ar trebui să nu mănânci carne, doar pui mai rar şi un conţinut foarte foarte redus de sare sau chiar deloc, sare şi condimente cum ar fi: piperul, sarea.
8. Să eviţi dulciurile pe cât posibil (iată răspunsul la întrebarea ta)
9. Să nu stai aproape de persoanele care nu au avut niciodată vărsat de vânt (varicelă).
1o. Uite ceva foarte amănunţit despre regim, mai sus era doar ceea ce ştiu eu, restul e internetul:
Există un regim alimentar strict pentru bolile contagioase?
Da.in scarlatina se tine un regim hidro-lacto-zaha-rat-fainos-vegetarian, sever. Nu se dau sare si carne o perioada; in raport cu rezultatele examenelor de urina si dupa ce a scazut febra, se da carne. Din nou o oarecare restrictie in a 3-a saptamana de boala (a 18-a ' 22-a zi), deoarece atunci poate sa apara nefrita.
Daca totul merge bine. se pot sara, discret, mancarurile. Se revine la normal dupa 4 saptamani. In rujeola (pojar), cat timp copilul e febril, tuseste, se simte rau si de fapt refuza mancarea, se va tine regim hidro-zaharat si treptat hidro-zaharat-lactat-vegeta-rian. Cam 9 zile, In rubeola (pojarel) nu se tine regim, este o boala usoara.
In varicela (varsat de vant), se recomanda abtinerea da la saraturi si grasimi sau oua timp de 5 zile. In difterie, deoarece pot aparea complicatii. la rinichi si ficat, procedam ca la scariatina : regim hidro-lacto-_ zaharal-vegetarian-fainos, cam 4 \' saptamani. Aceasta boala aproape a disparut.
In febra tifoida ' in perioada subfebriia ' se va da regim bogat in calorii, pe seama carnii usoare, laptelui, grasimilor vegetale, pe masura tolerantei. Desigur ca la febra mare (40nC) se tine regim de febra, lacto-zaharat. Dar la 37, 5QC de exemplu, se dau din nou proteine (carne, lapte), grasimi, zaharuri, fainoase (macaroane, orez, gris etc). De asemenea, sucuri de fructe, supa de zarzavat strecurata, pentru aportul de minerale. Se poate da si supa de carne strecurata, cu suc de rosii. Toate acestea, in caz ca nu au aparut complicatii intestinale. Boala fiind grava., cu internare in spital, desigur ca regimul e condus si prescris zilnic, numai de medic.
In oreion ' fiindca poate afecta si pancreasul (care ajuta la digestia grasimilor si proteinelor) dam regim moderat. S-a constatat recent ca excesul de zahar in timpul creionului poate fariza diabetul.
Sper să te faci bine, sănătos/sănătoasă! Fundiţă?
Poti consuma dulciuri, dar nu in cantitati mari (devin daunatoare), e valabil si cand esti perfect sanatos/sanatoasa. In schimb, poti consuma cantitati ceva mai mari cand faci eforturi fizice, ajuta foarte mult.
valentinalina întreabă:
RyGoLeTa întreabă: