"greu" si "gras" nu sunt echivalente
unele persoane au oasele mai grele, maduva este mai consistenta, poate au calciu mai echilibrat sau asa le este felul si sunt mai grei, dar nu inseamna ca sunt si grasi; unii pot avea oasele mai mici si mai slabe, mai usoare. Unii pot cantari mult prin muschi si oase, pot fi uneori persoane slabe mai grei ca cele grase
Gras inseamna sa ai garsime multa, persoanele grase cantaresc deseori mai putin decat o persoana cu oase tari si muschi...deoarece grasimea este mult mai usoara decat oasele si muschii...
daca esti greu nu inseamna ca esti gras, nu conteaza mereu greutatea ci si felul in care arati...
Densitatae osoasa variaza, relativ mult, in functie de varsta, de nevoia de calciu a organismului (oasele fiind locul unde se depune calciul pana este nevoie de el), anumite boli afecteaza densitatea osoasa, lipsa de calciu scade densitatea, locurile de fracutra sunt mai dense, stresarea unei anumite parti a osului fac sa fie mai dens pentru rezisteta, etc. Teoria spune ca barbatii, datorita efortului fizic, au oasele mai dense.
Oricum, diferentele dintre densitatea maxima si densitatea minima a unui os sanatos e foarte mica, asa ca scuza ca "am mai multe kg din cauza oaselor, e destul de putin probabila. Nu pot sa iti spun exact cat ar insemna diferenta la nivelul intregului schelet, dar cred ca variatiile de densitatea ar da maxim 1% din greutatea unui om (desi si procentul asta mi se pare incredibil de mare).
Buna, pai in general baietii sunt mai grasuti pentru. ca au oasele mai grele decat fetele. dar da se mai intampla ca si fetele sa aiba oase grele.nu este nimic rau in acest ucru
Buna! Si eu am oase grele... si de fiecare dta cand ma intreba cineva cate kg am si ii spun ca am 60 este foarte mirat pentru ca arat de vreo 50...si ceva. Sunt unele fete care imi spun ca si ele au oase grele desi sunt mai slabe. La inceput am crezut ca ma fac grasa dupa cum imi spun acest lucru, dar la urma am aflat ca sunt unele persoane care au oase grele si pot si scunde sau inalte sau oase usoare sau pot si scunde sau inalte. Dar sa stii ca am o colega de clasa care pare solida si cu oase grele, dar parintii si fratele ei au oasele usoare si sunt mai slabuti... prin asta vreau sa spun ca mai exista si grsime mai gra si mai usoara deoarece ea are 16 ani si are 63 kg, dar fratele ei are 13 si are 48 kg... dupa constitutia ei colega mea ar daca ar fi mai solida ar fi grasuta sau obeza
Da pot fi.Este vorba de densitatea oaselor. Un exemplu:eu am 1.55 iar colega mea 1.68...eu am 45kg iar ea 60.
La scoala colegii au incercat sa ne ridice:pe mine nu au reusit desi eu is slaba iar pe colega mea da. Mai e si o alta varianta .sa arati bine bine si sa cantaresti mult mai mult din cauza oaselor.
Eu cred ca am aceeasi problema. Am 19 ani, 1, 68m si 78 kg. Mi se pare enorm si incepusem sa cred ca nu vad cat de grasa sunt de fapt, insa toata lumea care ma cunoaste nu mi-ar da mai mult de 66-67 kg. Cred ca problema este ca am oasele grele, insa as dori sa incep o cura mai drastica, pentru a ajunge macar la greutatea care mi se atribuie.