Întrebare recomandată | VladoiuDany a întrebat:

Am auzit multa lume cum ca lipsa somnului duce la scaderi in inaltime, este adevarat? De ce? F unda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Lipsa somnului duce la multe urmari rele pentru sanatate. Uite doar cateva:
http://www.doctor.info.ro/lipsa_somnului.html
http://sanatate.acasa.ro/boli-7/6-consecinte-ale-lipsei-de-somn-150755.html

| mixxjim a răspuns:

Scadere in inaltime nu, ca nu are cum sa ti se scurteze oasele si cartilagiile, dar nu mai cresti daca esti in perioada de crestere. Este o chestie legata de glandele hormonale si de functionarea lor, hormonul de crestere este secretat in somn si daca nu dormi normal ca nu se secreta acel hormon, deci nu mai cresti. De-asta si bebelusii si copiii foarte mici dorm atat de mult.

| Empathizer a răspuns:

Inaltimea noastra are mici variatii zilnice, din cauza unor mici tasari ale discurilor intervertebrale in timpul perioadelor de activitate. De aceea seara suntem un pic mai scunzi decat dimineata. In timpul somnului de noapte, musculatura se relaxeaza si presiunea asupra discurilor i.v. scade, acestea revenind la dimensiunile initiale. Daca nu dormi suficient, discurile i.v. nu-si revin complet la dimensiunea anterioara. Daca lipsa de somn se cronicizeaza, poti scadea in inaltime prin aceste tasari care nu se mai pot remedia. Desigur, in perioadele de crestere, scaderea in inaltime nu se produce, fiind compensata de cresterea in lungime. Pentru ca ceva-ceva tot doarme omul, oricat de insomniac ar fi.

Problema cu hormonul de crestere, evidentiata aici de cineva, e adevarata, in sensul ca poate afecta cresterea organismelor aflate in perioada de crestere. Dar nu nivelul scazut de hormon de crestere duce la scaderea in inaltime in lipsa cronica de somn.

| Marina01 a răspuns:

Aceasta tulburare a somnului apare din cauza evenimentelor de peste zi: probleme, frustrari, intamplari neplacute, temeri, frica nemotivata, obsesii, fobii, traume si altele. Apare in general in cazul copiilor de peste 12 ani si in cazul adolescentilor.

Ameliorarea si vindecarea acestei probleme consta intr-o comunicare permanenta cu copilul, calmare si relaxare inainte de culcare si, in cazurile grave, terapie prin intermediul careia copilul invata sa isi cunoasca mai bine problemele si sa le gaseasca o rezolvare.

| cristi202 a răspuns:

happy Daca ar fi asa, as fi fericit! Am 2, 02 m inaltime, si crede-ma ca as fi gata oricind sa renunt la vreo 10 cm. Si, cum in ultimul an am stat cam prost cu somnul, si nu am scazut deloc in inaltime, e clar ca daca nu dormi inaltimea nu e afectata!happy

Ea in schimb poate fi incetinita la tinerii si adolescentii care sunt in perioada de crestere masiva (9-11 si 16-18 ani), nu are rost sa iti mai explic cum se intimpla asta, odata ce mixxjim a facut-o foarte bine.

| MihaiEddy93 a răspuns:

Prin somn, organismul se regenereaza. De obicei in somn crestem. Atunci au loc diferite procese de dezvoltare a organismului.

| IMC90 a răspuns:

E o idiotenie. Sunt alte probleme care pot aparea...

| nicumusceleanu67 a răspuns:

Da este adevarat

Da este adevaratDaca nu dormi suficient, discurile i.v. nu-si revin complet la dimensiunea anterioara

Prin somn, organismul se regenereaza

| laduqu a răspuns:

Cred ca da eu am avut multe nopti nedormite mai ales in weekend nu dorm deloc si am cam 1.60

| Anggel a răspuns:

Nu.Nu este adevarat.lipsa somnului nu duce la scaderea inaltimii in nici un caz

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt absolut de acord. Iar doctorii spun că dacă nu dormi suficient ţi se micşorează şi penisul, aşa că ai mare grijă, să nu ajungi să te freci de covor.

| KellyGreen a răspuns:

Buna!
Nu pot spune ca este total fals dar cu adevart in timpul somnului creierul face un fel de "revizie" intregului corp si repara tot ce s-a stricat pe parcursul zilei. Iar daca esti atent poti vedea ca dimineat esti mai inalt decat seara cu aprox. 1cm, asta de datoareaza faptului ca in timpul noptii oasele capata multe fluide.

| alexandruth a răspuns:

Nu scazi, doar nu te mai inalti in perioada de crestere. happy

| Assu53 a răspuns:

La inaltime nu, dar la greutate da happy chiar si gandirea o afecteaza happy oricum mai bine baga somn cat poti big grin