Solipsismul este credinta unei persoane ca nu exista decat ea, iar intregul univers este in mintea ei. Dupa cum vezi, NU este o boala, ci o credinta sau o parere. E o idee greu de sustinut, dar care urmarita cu atentie te duce la paradoxuri interesante.
Acum aud si eu prima data. Am citit: https://ro.wikipedia.org/wiki/Solipsism si imi dau seama ca este o boala psihica. Destul de grav. Probabil cu sedinte la psiholog se rezolva. Tratamentul medicamentos nu cred ca are efect in asa ceva.
Part of a series on
Certainty
Approximation Belief Doubt Determinism Fallibilism Fatalism Hypothesis Justification Nihilism Proof Scientific theory Skepticism Solipsism Theory Truth Uncertainty
Solipsism
From Wikipedia, the free encyclopedia
Solipsism (/ˈsɒlɪpsɪzəm/ (About this soundlisten); from Latin solus, meaning 'alone', and ipse, meaning 'self')[1] is the philosophical idea that only one's own mind is sure to exist.
Iata, draga Demidol, articolul de pe Wikipedia, la care faci trimitere, explica clar si pe inteles ca solipsismul este o idee filozofica; de unde tragi tu concluzia ca ar fi o boala?