Antebratul rupt se tine 6 saptamani (!) in ghips, dupa care nu se forteaza timp de 3 luni!
In acest interval, exercitii se pot face doar cu degetele si palma!
Cauta pe net, fizioterpie exercitii pentru antebrat.Asa ca idee, trebuie inceput sa misti partea care nu raspunde la comenzi, banui ca bratul nu il mai poti misca, asa ca incearca sa faci miscari usoare pentru inceput.
Daca nu gasesti pe internet, desi ar trebuie sa gasesti astfel de exercitii, mergi la o sala de fizioterapie, dar acolo va trebuie sa platesti.
O alta modalitate, ar fi sa folosesti curent, un dispozitiv numit electrostimulator, vezi cas de doua tipuri unu e TENS alantu am uitat, cum se numeste, poti incerca.
Ce faci tu acum, ori incerci, asta fac si eu doar ca la mine este la picior, e mai greu, mina o misti mai usor.
Cam posibilitatile astea le ai, asta daca vrei sa misti mina mai repede.
Asa fara exercitii, se va misca oricum, dar va lua mai mult timp, pentru ca mina aia daca ai luat gipsul ala, oricum ea se misca, doar ca o faci f putin si incet.
E ceva ciudat cu folosirea curentului electric, nu prea mai e la moda se pare, desi ei spun ca nu prea ar face cine stie ce, desi eu cred ca e vorba de bani, sa mergi la ei sa le dai lor bani.
Eu ii pot contrazice, pentru ca am avut o experienta, ceva ani in urma, mi-am taiat 2 tendoane de la mina, tendonu de la degetu mic si inelar, dar le-am taiat dincolo de incheietura mainii, deci la antebrat, mi s-a pus atela, dar cu degetele toate date puternic peste cap, asa am stat 11 zile, de nu mai stiam de mine.
Dupa 11 zile, doctorul sa merg la fizioterapie, ca no sa pot misca mina.
Eu zmeu, am zis lasa frate, ma descurc eu, nu mai stau in spital nu mai stiu cit timp.
Am plecat, si doctorul spune, o sa vezi tu. Zice daca nu poti misca mergi la o clinica, care are aparat de ala galvanic, cu curent.
Am plecat acasa, dau alea jos, misca mina daca mai poti, ioc nimic, zero
Zic, ei s-a dus zmeu, hai la aia cu galvanice, am facut doar alea, atentie fara sa fac absolut nici un exercitiu, mi-au facut aia vreo 4-5 sedinte, dar asa usor, simteam furnicaturi doar, nu mai stiu ce frecventa sau ce tip de curent folosea, banui ca continuu, nu puternice, apoi pur si simplu am miscat mina normal.
Acum vad, toti ii trage ca nu merge asa.Dar daca eu asa am facut ce naiba.
Ba, aveam un coleg de scoala, ala se pricepea la electronica, mama lui sia rupt antebratu, apoi la fel, nu mai putea misca mina.
Fiusau i-a facut din piese un aparat de asta si dupa ceva sedinte o misca femeia mina iar.
Deci am doua cazuri clare, eu si acea femeie, astia tot bat tobele fizioterapie, banui ca vor sa cistige si ei un banut, ori poate nu functioneaza chestia asta cu curentul la toti.
Dar la mine a functionat.
Acu la genunchi, ma duc la sala ca sa nu zica doctorul ceva, asa mi-a spus sa merg o luna sa fac exercitii, adica de 2 ori pe saptamana timp de o luna, dar si acasa in fiecare zi fac de 2 ori pe zi exercitii ce imi dau aia.
E jale la genunchi, am deja 10 zile de cand fac si debia debia se vad ceva rezultate.Dar eu am reconstructie de ligament, o pus alt ligament, cel original s-a rupt bucati.
Ma uitai si la aparate de astea stimulatoare electrice, am vazut ca sunt si unele ieftine, la magazine dar si pe net, o sa iau unu, pentru ca am citit la o clinica de asta cunoscuta, ca stimulatoarele astea electrice is f bune pentru muschi si nervi, pot regenera nervii daca au fost lezati, etc
Cam optiunile astea sunt, miscare, dar trebuie sa stii ce anume sa misti, de aia zic, cauta pe internet, in romana in engleza, sigur gasesti, ori cumpara un stimulator de asta electric, pui si sigur iti va da drumu, doar sa urmezi instructiunile.
Mai sunt si alte metode cu cimp magnetic, bla, bla dar nu avem noi acces la asa ceva.
Eu la fel am tinut piciorul imobilizat aproape 3 saptamani, asa mi-a zis doctorul.
Mergi macar la o sedinta cu un kinetoterapeut, ca recuperarea dupa fracturi nu se face la nimereala. Poti sa-ti faci mai mult rau.
Cauta pe Youtube, gasesti video exercitii, ma uitai eu acum si am vazut ca sunt destule.
Eu ma uit dupa un electrostimulator, asta te ajuta si cu durerea si cu muschii.
Ce am gasit si ce recomand, daca vrei sa iei, cauta unu care sa mearga cu baterii din astea AA sau AAA cit si la curent sa mearga si cu incarcator, in felul asta nu o sa ai probleme cu bateria niciodata.
Vlalslsl întreabă: