anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am avut ciclu o singura data. Nici nu sunt sigura daca a fost sau nu. Am avut prin noiembrie si nu a durat doar o noapte. Am avut o migrena, nu foarte puternica. Au trecut 6 luni de atunci si nu am mai avut. Este motiv de ingrijorare? Am 14 ani aproape.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Asa se intampla in multe cazuri. Se poate ca urmatoarea "tentativa"de menstruatie sa tina mai mult si sa fie mai abundenta. In multe cazuri trec cateva luni uneori chiar si 1-2 ani pana cand menstruatia devine ritmica si lunara.

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

La varsta ta inca nu poate fi considerata ca fiind chiar o problema.Doar in cazul in care va mai intarzia mai mult de 1 an sau 2 ani, problema ar deveni serioasa.

| OaieBlonda a răspuns:

A durat o singura noapte*

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU cred că ai ( încă ) motive de îngrijorare happy

În general, primele 5-10 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1-2 ani, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Cel mai probabil, este aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Totuşi, dacă menstruaţia NU apare nici în următoarele 3 luni, atunci ar TREBUI să mergi la un control ginecologic!

Toate cele bune.