| amazonul11 a întrebat:

Am avut o alunita care nu era iesita in afara, o am din nastere, ama vut un cos sub piele foarte aproape de ea, si cand l-am spart a ramas sange si s-a facut coarja, cand am rupt coarja nu stiu cum dar s-a luat cu tot cu alunita, as putea pati ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Nu stiu ce e aia coarja, daca discutam de COAJA, atunci ai fost complet idiot sa o rupi. Trebuia sa o lasi sa pice de capul ei, eventual sa dai cu o crema emolienta ca sa se inmoaie si sa pice/sa se absoarba mai repede. In cel mai bun si probabil caz, nu o sa patesti nimic. In ala nasol si totusi posibil (stiu vreo doua cazuri din cunostintele unor vecini), o sa mori in cateva luni. Fii optimist, oricum. Nu exista iad sau rai.

| amazonul11 explică (pentru KodrutZ):

Da, dar cosul a copt iar si de asta am rupt-o

| KodrutZ a răspuns (pentru amazonul11):

Il lasi sa se usuce. Cea mai mare tampenie e sa rupi. Dai cu iod peste daca coace si nu e spart, o sa scada. Si exista si o gasca de creme extrem de eficiente (alea cu marul lupului mai ales), romanesti si ieftine.

| KodrutZ a răspuns (pentru KodrutZ):

P.S. Si eu am o gasca de alunite, am patit copil fiind sa mi se rupa una, ma jucam, eram plin de sange pe mana si nu mi-am dat seama ca nu ma durea deloc. Au trecut vreo 23-25 de ani de atunci si inca nu am murit, sunt bine-mersi, chiar si donez sange. Stai chill, o sa ai noroc. Sau nu. Eu iti pumnii.

Ok, multumesc de raspunsuri si de sustinerewinking

Pe viitor ai grija si nu le rupe sub nici o forma. Stii proverbul ala cu ulcica...

Si tata si fratele meu avem alunite in acelasi loc, in barbie

Da, se mostenesc. Eu pe brat am in acelasi loc cu taica-meu.

| PaulCred a răspuns:

Salut! Din cate stiu eu, nu e bine sa te atingi de alunite pentru ca exista riscul de cancer, evident depinde si de tipul alunitei.Eu iti recomand sa te consulte un medic dermatolog in cel mai scurt timp.Bafta!