Nu asta e o prostie. de la plans iti cureti ochii pentru ca lichidul lacrimal are lizozim o substanta care distruge microbii, prin plans cureti suprafata ochiilor si eu am miopie si cand ma uit la tv si nu vad sa citesc si imi lacrimeaza ochii vad mai clar, cand incep sa plang sau mi se umplu ochii de lacrimi parca vad mai bine.nu,miopia nu are nimic de a face cu plansul.atunci inseamna ca toti trenuie sa purtam ochelari.gandeste-te pe vremea razboiului, cand ramaneau femeile acasa singure, cand le murea barbatii etc cat plangeau..... asta inseamna ca toata populatia trebuie sa poarte ochelari.
Nu de la plans. Este adevarat insa ca dpdv energetic ochii au legatura cu ficatul care, organ, este f sensibil la problemele emotionale. Deci stresul emotional de lunga durata poate inrautati vederea.
Nu prea are nicio legatura plansul cu miopia miopia o ai din nastere nu de la plans
Nu are nici o legatura plansul cu scaderea vederii! Lacrimile au rod de curatire si umectare a ochilor, deci in nici un caz nu fac rau, oricat ai plange!