| Benz a întrebat:

Am avut o mica fisura la piciorul stang(undeva langa glezna nu stiu prea bine diacnosticul).Am stat cu piciorul imobilizat 10 zile dar mai trebuia sa fi stat inca 6 zile dar incepand scoala luni m-am gandit sa-l scot din ghips singur.Credeti ca am procedat corect?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Felys a răspuns:

Si eu am avut relativ recent o fisura la metatarsian 5 si mi s-a spus aceleasi vorbe care ti le-am zis tie, din cate stiu orice fisura trebuie protejata 3 saptamani,asta ca sa fi sigur ca se vindeca,daca tu ai riscat sa scoti ghipsul mai repede este treaba ta, nu sufar eu daca se intampla ceva, tot tu vei fi cel care sufera, de aia ti-am zis macar ai grija inca o saptamana cum calci ca apuce sa se sudeze corect, nu strica sa iei si calciu Os unit in perioada asta

3 răspunsuri:
| Felys a răspuns:

Mica fisura daca nu este sudata corect poate devenii fractura cu deplasare,ai procedat total gresit,te supui unui risc foarte mare, sfatul meu acum ca ai facut deja prostia este sa stai cat mai mult in pat, sa nu mergi mult si in nici un caz sa nu alergi, sa porti incaltaminte care sa nu te jeneze, pe viitor sa fi mai ascultator in legatura cu ce iti spune medicul

| Benz explică (pentru Felys):

Ceea ce m-a impins sa fac lucrul asta au fost spusele medicului la control dupa 7 zile spunand ca este foarte bine dar totusi sa mai stau inca 6 zile sper sa nu fie nimic grav si sa nu mai fiu nevoit sa fac acest lucru happy

| Benz explică (pentru Felys):

Eu iau calciu de o perioada pentru ca am lipsa dar nu ceva special pentru sudarea oaselor

| Felys a răspuns (pentru Benz):

Si eu am avut relativ recent o fisura la metatarsian 5 si mi s-a spus aceleasi vorbe care ti le-am zis tie, din cate stiu orice fisura trebuie protejata 3 saptamani,asta ca sa fi sigur ca se vindeca,daca tu ai riscat sa scoti ghipsul mai repede este treaba ta, nu sufar eu daca se intampla ceva, tot tu vei fi cel care sufera, de aia ti-am zis macar ai grija inca o saptamana cum calci ca apuce sa se sudeze corect, nu strica sa iei si calciu Os unit in perioada asta