| Lore29L a întrebat:

Am avut o perioada in vara cand mancam doar cate 2 mere pe zi si poate un iaurt. Si cam de un an nu am mai crescut. Este posibil ca acea cura sa imi fi afectat cresterea, pentru am am doar 15 ani? Mai pot face ceva acum ca sa ma salvez? Am doar 1.68, la fel ca acum un an. Daca mananc multe fructe, beau lapte, si multa apa mai cresc, sau ce altceva trebuie sa mananc? Si trebuie sa mananc pana nu mai pot, ca sa cresc sau sa mananc putin? Ajutor... sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, cu siguranta acea cura ti-a afectat cresterea. De altfel, ea lasa semne pe oase, in sensul ca apare o linie mai alba la locul unde s-a oprit cresterea. E probabil sa fi oprit definitiv cresterea, e posibil ca ea sa se reia si sa mai cresti 2-3 cm. Trebuie sa te alimentezi normal, echilibrat, mancand si fructe si legume si lactate si carne si sa faci sport. Oricum, pentru o fata esti suficient de inalta incat sa nu ai complexe, nu te ingrijora.

| cristimihailov a răspuns:

Mergi la doctorul endocrinolog sa vezi despre ce este vorba.
In principiu pare sa fie ok, inaltimea cu varsta. Dar du-te ca sa nu ai alte probleme.

| Felys a răspuns:

Fetele in general cresc pana in jurul varstei de 14 ani,nu te-a afectat nici o cura,asa ai ramas pentru ca atat trebuia sa cresti, probabil ca si parintii tai sunt tot atat, indiferent de ce sport te apuci nu vei mai creste in inaltime, doar te vei tonifia, dar nici un medic din lumea asta nu are cum sa mai intervina la inaltimea ta

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna
mergi la medic degraba ca sa vezi daca ai suficient calciu in orgaism, bineinteles o viata echilibrata poate ajuta la crestere adica ( minim 2 litri de apa zilnic, minim 8 ore de dormit pe noapte, la fel practicarea unui sport te va ajuta la dezvoltare, mancare echilibrata adica fructe, legume, lactate, oua, carne ect...).
O zi buna.

| cosmincmn a răspuns:

O sa cresti asa era si sora mea si acum la 14 ani a inceput sa creasca