| AliceFirea a întrebat:

Am avut piercing in buric acum 3 ani, si din greseala mi s-a agatat de o bluza si mi s-a rupt carnea aceea.Am lasat sa se treaca rana iar acum doua luni am avut din nou curajul sa imi dau gaura, mi-am dat la salon si am folosit spirt si apa cu sare in fiecare seara.Dar mi-a facut puroi, ce pot face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mergi la medicul de familie pentru a evacua puroiul si apoi foloseste un dezinfectant adecvat pentru asa ceva: betadina, rivanol. Spirtul nu se foloseste niciodata pe plagi, se utilizeaza strict pe tegumente integre, fara nici o leziune, iar apa cu sare este un iritant local si va determina o vindecare dificila si infectarea aproape sigura (nu stiu de ce te dai cu apa cu sare, este foarte nociva pe o plaga)