| Eva33 a întrebat:

Am avut probleme cu dantura si mi s-a facut doar un detartraj pentru ca aveam gingia umflata. Acum mi s-a format puroi la dintele din fata care ma doare ingrozitor. Doctora mi-a sp sa iau Augumentin, insa pana ajung la cabinetul ei mai sunt 4 zile si mi-e teama sa nu patesc cv mai rau in tp asta. Exista posibilitatea ca puroiul sa se intinda, sau sa fie cv mai rau? sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la dinte ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.

TREBUIE să mergi cât mai curând la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!

Dacă medicul stomatolog ţi-a "sp sa iei Augumentin", atunci îl iei aşa cum ţi s-a recomandat!

Dacă nu poţi aştepta cele 4 zile, mergi la ALT stomatolog...

Toate cele bune.

| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Din ce stiu eu dentistul nu se va atinge de tine daca ai puroi. Intai termina puroiul si apoi rezolva restul.

| deadlykiss a răspuns:

Augmentinul este un antibiotic care va elemina puroiul. Daca nu il iei ea oricum nu o sa iti poata face nimic la dinti, ca nu se poate lucra pe o gingie cu puroi.

| Eva33 explică:

Multumesc! S-a rezolvat, acum sunt ok big grin