| ovidiu98 a întrebat:

Am calcat rau cu piciorul drept din saritura... dupa m-am ridicat si nu am putut sa merg iar dupa cateva min am reusit.Acum mi s-a umflat si sa inrosit.Ma doare cand apas nu stiu ce sa fac am dat cu unguent si a fost mai bine dar tot parca ma doare, nu pot sa misc piciorul in parti prea tare ca ma doare ce sa facc sa merg la un medic cv?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Mergi la camera de garda urgente, e posibil sa fie chiar o fractura. Trebuie facuta urgent o radiografie, pentru a stabili conduita terapeutica. Intre timp, improvizeaza niste atele si evita sa calci pe picior. Ia un Nurofen pentru durere.

| ovidiu98 explică (pentru Empathizer):

Dar nu ma doare tare cand calc pe el si parintii mei spun ca e o vena care s-a intors nu stiu cum.E umflat langa ousorul de la picior ieri am calcat rau.(Parintii nu vor sa merg la medic ca spun ca nu e nimic grav)?

| Empathizer a răspuns (pentru ovidiu98):

Uite cum sta treaba: ori ai o entorsa, ori ai o fractura. Ambele pot necesita imobilizare in aparat gipsat. Pentru entorsa merge si imobilizarea cu fasa elastica, dar daca e fractura, fasa elastica poate face rau. Spune-le parintilor ca un medic de pe net ti-a recomandat sa mergi la ortopedie la urgente (in Bucuresti, la camera de garda de la Grigore Alexandrescu sau de la Budimex). Nu iti trebuie bilet de trimitere de la medicul de familie pentru asta.

3 răspunsuri:
| danielaxyz a răspuns:

Comprese cu bitter suedez, se va retrage treptat umflatura