| Ondine a întrebat:

Am cam 1, 48 m si 44 kg. Vreau sa slabesc si beau foarte multa apa, incerc sa mananc bine dimineata si putin seara, este bine? Daca imi puteti da si mie niste sfaturi practice, care au functionat pe voi, nu doar ca ati auzit din cunostiinta cunostiintei unui prieten?!? Am tot dat pe google, dar mi se pare tot ce gasesc atat de teoretic si deloc realizabil, si caut o sursa de incredere, va rog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| blueangel99 a răspuns:

În primul rând ar trebui să renunţi la fast food şi să eviţi pe cât posibili dulciurile şi să nu mănânci după 18.
Apoi ar trebui să faci un sport. Recomand tennisul, bascket-ul, înotul sau voleiul. Şi cu astea împuşti 2 iepuri deodată: slăbeşti şi creşti în înălţime. De fapt, ar fi perfect dacă ai face mişcare de fiecare dată când ai ocazia, sub orice formă.
Şi o completare: nu încerca să faci foamea! Dacă nu mănânci, nu o să mai ai energie să elimini caloriile, poţi face anemie şi pot apărea dezechilibre mintale, şi vei avea mult stres (minte sănătoasă în corp sănătoswinking )

Numai bine!

| Kitty20 a răspuns:

Fa abdomene,genuflexiuni, flotari, jogging, un fel de abdomene dar sa nu te lasi pana jos si sa nu te ridici nici pana dus si le faci foarte lent, incearca sa ai mese fixe sau cel putin doar 3 fara gustari

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Elimina din alimentatie produsele fast-food,mezelurile si alte preparate,dulciurile,chips-urile,sucurile si alte porcarii din comert si nu consuma in cantitati mari nuci,seminte, alune, migdale sau fistic.De asemenea,evita pe cat posibil prajelile(contin foarte multe kcal, datorita uleiului).Nu trebuie sa elimini complet painea din alimentatie, ci doar sa o consumi in cantitati corespunzatoare.In rest, mananca incet si mesteca bine mancarea(lucrul acesta te va ajuta sa nu depasesti necesarul)si bea minimum 2 l de apa zilnic(consumata inainte de masa va reduce pofta de mancare,iar consumata dupa masa,aceasta mentine senzatia de satietate mai mult timp). Portiile trebuie sa fie medii,nici prea mult,nici prea putin(astfel vei asigura organismului energia necesara).Cea mai importanta, in schimb, este miscarea.20-30 de minute de alergare/zi,cu viteza medie, te vor ajuta sa slabesti frumos, treptat si sanatos.Eu nu am fost nevoita sa slabesc, intrucat am fost mereu slabuta.In schimb, aceste sfaturi sunt date pe baza observatiilor facute pe propria persoana.Alimentatia mea este,in mare,cea descrisa mai sus si nu s-a pus niciodata problema ingrasatului(m-a ajutat,deci,sa ma mentin). Combinata cu o activitate fizica constanta,va da rezultate foarte bune; aceeasi alimentatie o aveam si in urma cu cativa ani,cand faceam handbal(deci alergam destul de mult), iar datorita acelor ore de sport am slabit, desi nu imi doream lucrul acesta.Imi poti incerca sfaturile cu incredere; nu ai nimic de pierdut, din contra.Succes.

| annaangel17 a răspuns:

Daca vrei sa slabesti, nu e bine sa mananci fructe seara deoarece au multe vitamine, si daca le mananci, dupa te culci. Si de ce sa incarci masina daca nu o folosesti?
Este cel mai bine sa iti faci mancaruri la gratartongueeste, carne, piept de pui.
Trebuie sa faci in fiecare zi sport, cel putin 30 de minute.
Nu trebuie sa mananci dupa ora 17, maxim 17:30.
Daca vrei sa slabesti, nu trebuie sa te abtii de la paine si alte chestii. Poti manca de toate, numai ca toate cu limita.
Si daca vrei sa slabesti si nu mananci deloc (cum fac vedetele), nu este bine, deoarece iti poti strica organismul.
Sper ca ti-am fost de folos.
Bafta!:*

| HeiSuntNati a răspuns:

Am o intrebare. cati ani ani mai intai de toate?
eu sunt putin mai inailta decat tine si am chiar mai multe kg in plus dar am 14 ani!
si eu am incercat sa slabesc prin diferite metode. adica nu am mai mancat seara de loc iar in timpul zilei alergam.
nu te sfatuiesc sa incerci sa slabesti pentru ca eu am ajuns sa fac anemie de la asa ceva. si chiar am si lesinat in clasa!
asa ca mai bine nu incerca sa slabesti. sper ca ti-am fost de ajutor intr-un fel sau altul.

| Scarecrow a răspuns:

Pai.la 1.48 greutatea de 44 kg nu este ce`a indicata? Eu stiu ca da.

| valentynrobert a răspuns:

Draga incearca sa faci cat mai mult sport de exemplu eu fac dimineata la amiaza si seara inainte de culcare si mess 1500 de de flotari no bine eu is baiat tu poti face 20 dimineata 30 la amiaza si 20 seara si iti spun o sa arati misto si o sa slabesti mai repede decat cu cura de slabire si in plus cand vezi ca poti mai multe flotari fa cu 5 sau 10 flotari mai multe!

| Ondine explică:

Ok, nu ma intelegeti gresit, nu sunt grasa, intotdeauna am fost bine cu greutatea, dar parintii mei nu sunt prea inalti- mama 1.57, tata 1.73, si daca n-am sa mai cresc nu vreau sa ma ingras. Sper ca v-am mai lamurit.

| alexandra663 a răspuns:

6 mese pe zi, 3 mese normale 3 gustari, mananci din 3 in 3 ore ( pe principiul putin si des)
poti sa mamanci fara limita la orice ora :
-branzeturi pala la 7 % grasime( branza de vaci slaba, branza cottage simpla / cu legume, branza de tip fagaras, ) si lapte
- legume NUMAI CRUDE, in cazul in care vrei sa mananci fara restrictii, salata verde, castraveti, ridichii, varza, ardei gras, gogosari, ardei iute, conopida, brocoli, ciuperi, ceapa, telina, dovlecei, fasole verde spanac, gulii, fenicul,usturoi, sparanghel praz, anghinare, andive, marar patrunjel,leustean,busuioc, tarhon, dalfin, oregano, chimen, curry, boia

in primele 4 zile nu manca rosii!

in plus sunt permise urmatoarele alimente in cantitati limitate :
-1 ou pe zi
-200g fructe
-2 linguri de ulei pe zi obligatoriu ( in salate, nu prajit sau gatit )
-1/2 pahar de lapte pe zi

obligatoriu 12-20 pafare de apa plata sau ceai pe zi

dupa primele 4 zile poti sa bei si apa carbogazoasa si sucuri light/ fara zahar

sunt interzise sucurile naturale de fructe fara zahar!

dupa primele 4 zile pana la sfarsitul primei saptamani apar urmatoarele modificari :
sunt permise rosiile, alimetele acre, orice iaurt pana la 7 % grasimi dar numai iaurturi simple fara fructe ) si 200 gr din orice fructe cu exceptia fructelor tropicale (ananas, mango, banane, nu sunt permise fructe uscate conservate sau gatite.
sper ca te-am ajutat acest regim e pentru prima saptamana e de la un nutritionist, dar cel mai bine ar fi daca ai merge si ai consulta ai tu unul, pentru ca iti va face un regim special, doar cu mancarea care iti place si iti va indica ora exact la care trebuie sa mananci. funda?