De unde PLUMB? Cutiile sunt facute din aluminiu.Sunt oameni in anumite fabrici care isi tin mancarea adusa de acasa in recipiente tot de aluminiu si nu au nimic. Faza e ca o sa-ti dauneze ca nu mananci, macare sanatoasa, gatita, facuta cum trebuie, nu NIMICURI din alea la conserva cu E-uri.(Te poti imbolnavi de la E-urile periculoase din ele).
Nu poti face intoxicatie cu plumb, fiindca cutiile de conserve nu sunt din plumb. Insa mancarea aceasta dauneaza grav sanatatii, ea continand multa sare si numerosi compusi cancerigeni (conservanti, colorant, acidifianti). E mult mai sanatos si mai ieftin sa mananci mancare gatita chiar de tine, din ingrediente proaspete de la piata.
Dauneaza in sensul ca pentru conservare se folosesc diferite chimicale si conservanti, se sareaza in exces ca sa reziste.Nu cred ca te intoxici cu plumb, ca nu se fac conserve din plumb.Ai nevoie si de vitamine din fructe si legume proaspete.Esti caminist sau locuiesti singur? Mai sanatoasa este mancarea congelata, decat in cutie.Sau cea de la cantina sau "impinge tava"!
Odata trecuta iarna nu mai ai de ce sa fii asa. Hraneste-te sanatos, ca nu e atat problema de conservanti cat de ceea ce-ti lipseste din alimentatie.
Nu neaparat cu plumb ci cu metale. In plus, numele de conserve vine de la faptul ca sunt produse conservate. De multe ori chiar daca sunt inchise ermetic si pasteurizate/fierte li se mai adauga conservanti chimici; chiar si gustul bun este dat tot de adaosuri chimice, nu neaparat de ingredientele alimentare care le contin.
Se pare ca cele mai bune produse conservate sunt cele congelate. Ele se congeleaza in stare proaspata, chiar mai proaspata decat cele din conserve.
Am spus si am sa o repet de cate ori va fi nevoie: esti liber sa incerci pe pielea ta ce a facut rau si altora.
Cum se spune, "istoria se repeta", pentru ca uneori nu suntem suficient de intelepti sa invatam din greselile altora.
Mancarea din conserve distruge ficatul si poti face hepatita.eu te-as sfatui sa mananci mancare gatita pentru ati fi mai bine. poti apela si la mancarea din conserve dar mai rar