anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am cautat un raspuns dar nu am aflat nicaieri...
Am 17 ani, prea inalt nu sunt, putin plinut ( tongue ) si am o intrebare :
Daca vreau sa tin ceva diete s-ar putea sa ma opresc din cresterea in inaltime?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Maariiaa a răspuns:

Nu te oprești în creșterea în înălțime. Nu trebuie să ții diete stricte sau să te înfometezi, pentru că ai doar 17 ani și te poți nu-mi copil.
Trebuie să faci mult sport, de orice fel și să mănânci sănătos. Înlocuiește pâinea albă cu cea integrala/neagră/graham și mănâncă doar 4 felii pe zi, sau chiar 2, nu mai mult. Nu mânca prăjeluri,mezeluri(din când în când două feliuțe de șunculiță sisi de pui,zilnic chiar). Mănâncă fructe,legume,iaurt,pește doar fiert și carne doar de vită, pui sau curcan la grătar sau fiartă. O dietă sănătoasă este cheia succesului pentru a da jos kilogramele în plus. Sportul este de bază, te ajută să slăbești sănătos și repede. Mănâncă la ore regulate. După ora 19 nu mai mânca nimic,pentru că nu se digeră. Renunță la sucurile din comerț,acidulate și înlocuiește-le cu apa plată(NU minerală). Un suc natural poți să bei la o săptămână două. Dacă mănânci regulat,poți să mănânci o dată pe săptămână și o felie două de pizza, catofi prăjiți. Doar o singură zi pe săptămână sau la două săptămâni, nu fac rău și nu afectează cu nimic. Mult succes! Sper că te-am ajutat!

1 răspuns:
| zanatate a răspuns:

Bună! Dietele de slabire, chiar daca sunt dezechilibrate nutritional, nu iti vor cauza la cresterea in inaltime, dar poti sa fi sigur ca iti vor crea probleme de sanatate.
Daca te-ai hotarat deja sa tii o dieta - intereseaza-te foarte bine inainte de efectele secundare pe care le poate avea - chiar si pe termen lung. Oricum statisticile spun ca doua treimi din cei care au tinut o dieta si au slabit, recupereaza greutatea initiala si chiar o depasesc.
Ca o recomandare pentru un stil de viata sanatos - poti alege dieta mediteraneana, care nu este o dieta de slabire, ci un stil de viata sanatos si nu este foarte restrictiva. Cei din zona bazinului mediteranean au cea mai mica rata de imbolnaviri si traiesc in medie cu 15 ani mai mult! Mai multe informatii gasesti aici: http://zanatate.blogspot.com/......este.html!