| cristinelllooo a întrebat:

AM ceva in gat?

Deci am 17 ani si fumez cam de 4 ani... obisnuiam sa tot schimb tigarile dar intr-un timp ma mentineam pe un anumit tip apoi iar inceapeam sa le schimb happy. In primul rand vreau sa va spun ca de la un anumit timp am inceput sa am sezoane in care tuseam de ma dureau plamanii apoi imi trecea.big grin Acum mai nou de cam 2-3 saptamani a inceput sa imi apara o durere puternica in gat ( ma doare si cand respir adanc mai ales pe gura), aceasta durere am tratat-o cu un anume spray numai stiu exact cum dar iar imi apare worried ( nu imi dau seama daca mi s-a ingrosat vocea sau alte chestii din astea ) si de accea va rog frumos sa imi spune-ti daca ati trecut printr-o asemenea experienta sa imi spuneti daca am cancer in gat sau eu mai stiu altceva( nu de alta dar sa stiu daca am inceput de sfarsit laughing )

Tin sa mentionez ca in unele zile fumez 10-12 tigari iar in altele aproape 2 pachete( la petreceri si cand am mai multi bani ). Va rog seriozitate si sa imi spune-ti tratamente daca stiti, mersi si dau funda happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AndreiGabi a răspuns:

Mare problema, un tovaras de-al meu a dat coltul si prezenta aceleasi simptome! A spus doctorul ca daca se lasa cu o luna inainte de tigari scapa.Lasa-le cat mai poti!

7 răspunsuri:
| SaveTheNature a răspuns:

De obicei daca ai avea cancer in gat la un moment dat ai scupa si sange.
Te sfatuiesc sa mergi la oglina, intr-o camera puternic luminata si sa casti gura larg, si sa privesti in gat. Daca vezi ceva negru ai motive sa te ingrijorezi.(sau foarte inchis la culoare) Daca vezi rosu sau galben, e forba de o infectie(deci nu trebuie sa te ingrijorezi)
Pana atunci te sfatuiesc sa lasi tigarile caci greu te vei vindeca fumand de durerea din gat!
Si aporpo eu am fumat aproape 6 ani dar m-am lasat.Cum? iata cum:
si ma tot chinuiam sa ma las.Am incercat fel si fel de tratamente, plasturi si toate cele.Am aflat care e secretul lasatului de fumat.Acum nu mai fumez delocbig grin
De obicei fumatul este rezultatul altor proaste obiceiuri.Asadar ca sa te lasi de fumat mai intai trebuie sa iti schimbi alimentatia! Va da rezultate ai sa vezi.Promit!
1.Nu bea cola,alcool, sau sucuri din comert, capucino cafea! si alcool mai rar sau deloc!
2.Nu manca dulciuri!
3 Nu manca alimente "grele"(carne de porc, carne de vita)
4.Mananca fara sare, sau cat de putina sare
5.Nu manca dulciuri
6.Nu manca prajeluri
Iata ce poti manca:
1Fructe si legume(mai ales crude), supe ciorbe cu legume, fasole etc
2Iaurt mai slab
3Lapte mai slab
4Paine integrala(neagra)
5Peste slab
Fa cat de multa miscare poti, eventual poti merge si la sala!
Daca nu ai incredere in acest tratament gandeste-te putin cum poti fuma dupa un iaurt? sau dupa un mar? sau dupa lapte? si cum poti fuma cu colasmug beresmug cafeasmug dupa o masa copioasa cu carne dulciuri si etc.
Deci manaca sanatos intocmai cum am scris mai sus.Succes!
Iti va fi greata de ele in timp si gandeste-te ca provoaca boli de plamani(cancer),boli de inima,de piele,mirosi urat si respingator, iti ocupa timpul, si iti consuma banii. SUCCES!

| Madalina1901 a răspuns:

Este ceva serios si nu este de glumit. Mai bine ai face un control la medic sau intreaba farmacistul ca nu e de gluma cu tusea si durerea in gat (daca nu cumva esti racit). Stiu persoane care fumeaza de o viata si nu au nimic, dar depinde de fiecare organism. Mai bine mai rareste tigarile si fa o vizita cat mai rapida la medic.

| Madalina1901 a răspuns:

Hello! Nu pot raspunde la mesaj de aceea iti las aici. Deci in primul rand trebuie sa vezi cauza problemei, poate fii o simpla raceala si de aceea trebuie sa o tratezi ca pe o raceala. Pentru calmarea oricarei tip de dureri poti incerca sa faci gargara cu apa calda, sa bei cat mai multe ceaiuri si sa mananci iaurt si fructe moi, gen banane. :*

| SylviuCatlin a răspuns:

Ma ce sa zic mie cand mi s-a schimbat vocea stiu ca am fost ragusit e cv normal... dar cu durerea nu stiu exact daca e de la tigari sau nu...totusi incearca sa faci niste analize si acolo sa iti spuna exact ce ai! Poate fi o simpla raceala care are ca urmare acea durere. Si daca stii sa fumezi nu faci cancer la gat.winking

| cristinelllooo explică (pentru SylviuCatlin):

Imi cer scuze in primul rand ca am acordat funda in graba.straight face si vreau sa spun ca PeaceInHeaven chiar stie ce vorbeste am citit de 2 ori ce mi-a zis si are dreptate singura chestie care este si ti-am zis ce vreau sa aflu sa nu am ceva de la tigari atat deoarece eu merg dupa conceptia aia o viata ai, deci traieste-o laughing macar pana la 20 de ani sa o duc...in fine multumesc de sfaturi PeaceInHeaven si inca odata imi cer scuze ca am acordat funda gresit! crying

| AndreiGabi a răspuns (pentru cristinelllooo):

Chiar m-am mirat la primirea funditei. laughing

| cristinelllooo explică:

Si sa nu uit nu prea ma pot lasa de fumat deoarece am anturajul care il am 9 persoane din 10 fumeaza...