Un consult psihologic nu ar strica, dar parerea mea este ca esti ipohondra.
Pentru tulburarea bipolara se consulta un psihiatru nu psiholog si mai mult ca sigur nu ai nimic.
Nu este cazul tau, asa sunt foarte multi oameni printre care si eu, genul asta de oameni se numesc ipohodrii.
Deci nu ai nevoie de psiholog.
Rolul medicatiei si al tratamentului psihosocial
Este important ca tulburarile bipolare sa fie tratate cat mai curand si sub supraveghere medicala. Majoritatea celor care sufera de tulburari bipolare pot realiza o stabilizare a schimbarilor de dispozitie si a simptomelor asociate cu acestea, urmand un tratament adecvat. Tulburarile bipolare sunt afectiuni recurente in care este necesara terapia pe termen lung. Pentru a controla boala pe termen lung o combinatie intre medicatie si un tratament psihosocial reprezinta cea mai buna schema de tratament.
Medicatia
Medicamentele cunoscute sub denumirea de "stabilizatori de dispozitie" sunt de obicei prescrise pentru a stabiliza schimbarile de dispozitie ale pacientilor cu tulburari bipolare. Administrarea lor se face pe perioade indelungate (ani de zile). Tratamentul medicamentos poate fi asociat pe termen scurt si cu alte tipuri de terapii, pentru a trata episoadele de depresie sau manie, care apar in ciuda tratamentului contra schimbarilor de dispozitie.
Antipsihoticele
Medicatie antipsihotica atipica este folosita, de asemenea, in tratamentul tulburarilor bipolare. Aceste produse au o valuare aparte in tratamentul episoadelor maniace si ajuta la diminuarea simptomelor psihotice.
Litiul
Litiul este folosit de foarte multa vreme ca tratament de prima alegere pentru controlul maniei si pentru a preveni atat episoadele maniace cat si cele depresive.
Anticonvulsivantele
Anticonvulsivantele au rol de asemenea si ca stabilizatoare de dispozitie, in mod particular la pacientii care nu raspund bine la tratament. Cateodata acestea sunt administrate in combinatie cu litiul sau ca alternativa a acestuia.
Benzodiazepinele
Benzodiazepinele cu putere mare faciliteaza un somn linistit pacientilor care sufera de insomnii. Totusi, deoarece aceste medicamente pot creea dependenta trebuie administrate doar cu acordul medicului specialist si pe o perioada cat mai scurta de timp.
Panteryas s-ar putea sa aiba dreptate... poate esti ipohondra adica iti induci starea de boala si la un moment dat chiar o sa o ai.
mafteiherohero întreabă: