anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am citit intr-o carte naturista, respectiv Dezontoxicarea magia vindecarii, ca ar trebui sa ne spalam zilnic in ochi cu apa sau cu ceai nutritiv pentru ochi. Ce parere aveti? Credeti ca ar afecta in vreun fel ochiul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| SaveTheNature a răspuns:

Dar nu inteleg ce legatura are ochiul cu dezintoxicarea? sau exista ceva denumit dezontoxicare?
Exista apa speciala pentru ochi cu care poti clati ochiul, si poti spala intr-adevar ochiul cu ceai de musetel (strecurat), si nu iti afecteaza ochiul (orice masura de igiena, aplicam ochilor, limbii, dintilor, corpului etc) este in favaoarea noastra. Eu de ex ma spal pe limba zilnic, pana a aproape in gat. Ochii mi-i clatesc cu Visine
http://www.efarma.ro/products.php?id=1334 pentru ca stau cam mult la pc.

| doctorandus a răspuns:

Asemenea carti sunt o maculatura infecta.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Pe ce iti bazezi afirmatia?

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai bine te-ai intreba pe ce-si bazeaza cartea afirmatiile, ca e clar ca nu se bazeaza pe medicina bazata pe dovezi, ci pe barbi, brasoave si povesti vanatoresti, a... era sa uit: si pe testimonials. Unde pana mea ai vazut studiu medical cu testimonials? De fapt, ai vazut vreodata vreun studiu medical cu peer-review sau nu stii cum arata un jurnal stiintific de medicina?

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

In primul rand, autoarea cartii este cercetator si a primit premii nationale si internationale pentru activitatea sa. In al doilea rand, gandeste-te ce s-ar intampla cu industria farmaceutica daca toti oamenii s-ar trata printr-un regim naturist. In al treilea rand, citeste cartea si vei vedea ca ceea ce scrie acolo chiar are sens. Doar faza cu spalatul in ochi mi s-a parut cam periculoasa.