| MyNameisEduard a întrebat:

Am citit pe internet ca persoanele care nu consumă deloc alcool au un risc mai mare de a muri prematur,e adevărat? Eu nu m-am îmbătat niciodată și nu consum alcool(nici nu plănuiesc),pun întrebarea asta din curiozitate, fără hate va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Se spune ca un pahar de vin la masa e sanatate curata.
Acum nu stiu ce sa zic, mie mi se pare ca oamenii care se feresc complet de alcool sunt mai sanatosi.

27 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Alcoolul consumat cu moderatie imbunatateste starea generala de sanatate. Are roul de a diminua grasimile. Prea mult alcool ingerat creste cantitatea de lipide, zaharuri, cortizon. Bunicul meu a trait 92 de ani si n-a fost gras. El a baut un pahar (30 ml) sau doua de tuica ( nu palinca) sau un pahar de vin pe zi (200-250 ml). Altfel, este cunoscut faptul ca francezii, cei mai mari consumatori de vin, sunt mai putin bolnavi de inima. In general orice exces este daunator ca si lipsa unor alimente.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Salontanul):

Alcoolul, haha. Ia vezi in ce se transforma alcoolul in organism...

| Salontanul a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

De toate are nevoie organismul dar orice lucru consumat in exces are efecte negative.

| Salontanul a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Apropo! Nu te lua dupa tampeniile "cercetatorilor britanici"! Fapt dovedit cu incidenta mai mica a bolilor de inima la francezi.

| Simpatic a răspuns (pentru Salontanul):

Si eu cand aud de cercetatori britanici ma ia rasul, astia au un institut de cercetare pentru orice domeniu si subdomeniu, cerceteaza saliva, cerceteaza glandele, altii cerceteaza praful de pe sosea si cate si mai cate.

Eu m-am convins de "inteligenta" si priceperea britanicilor prin felul lor de a fi altfel decat ceilalti si anume adoptarea sistemului de masura imperial, asta imi spune totul despre unii care masoara in inch, foot sau MPH (mile pe ora) si au volanele pe dreapta...
Pentru mine unul asta e, eu ii judec ca fiind nu doar inferiori celorlalti europeni dar si prosti si aroganti...caci prostul din aroganta nu se realiaza la un sistem generalizat, el vrea sa iasa in evidenta totdeauna.
Deci cercetarile lor pentru mine si pentru toti ceilalti ar trebui sa fie egale cu zero

| Salontanul a răspuns (pentru Simpatic):

Cam aceeasi parere o am si eu.

| RxTx a răspuns (pentru Salontanul):

Am un străbunic care a trăit până la 105 ani și ar mai fi trăit doar că un nenorocit de copil de al lui i-a aruncat medicamentele de ulcer că să moară o dată de ceva pentru că el credea că acel străbunic are o găleată de bani de aur ascunsa undeva sub casa
Așa că prostul și-a demolat și casa crezând că însă găsească găleată de bani de aur și nici nu a găsit niciun ban de aur

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Salontanul):

Pai incidenta aia mai mica a bolilor de inima e si datorat faptului ca francezii sunt mai poponari (deci nu o sa sufere de inima din cauza unei janghine de muiere), mai putin sedentari, maninca mai putin decat altii, si - poate, nu zic nu - o fi avand un rol si vinul pe aici, dar nu cred ca e printre cauzele principale. https://www.nbcnews.com/id/wbna11145653

| Simpatic a răspuns (pentru RxTx):

Inseamna ca strabunicul tau era un fel de spiridus din Irlanda daca cineva crede ca avea ascunsa o comoara sub casa laughing

| darrio2007 a răspuns:

Totul tine de organism. Bunicul meu a decedat la 95 de ani. Nu pleca la prăsit sau la munca campului, pana nu bea dimineata 2-300 ml de tuica de pruna si manca o bucata de mamaliga rece. Apoi mai manca doar cand isi aducea aminte.

| Simpatic a răspuns:

Nu ai cum sa mori prematur daca nu bei!
In anumite cazuri sunt medici care recomanda consumarea a 1 paharele de vin rosu pe zi la anemici de exemplu
De ce medicii nu recomanda in general consumul de alcool chiar si in cantitati mici? pentru ca omul este prost si daca ii spui ca poate consuma 100 de ml el va consuma 1000 de ml pe zi sau mai mult
La francezi de exemplu e lege 1 pahar de vin rosu pe zi si nu exista atatea cazuri ciroza, care apropo ciroza nu e doar de la alcool cum multi fac confuzie
In incheiere iti zic ca daca nu consumi nu e nicio problema, nu iti va face rau ba din contra

Totusi trebuie sa zic si urmatorul lucru ajung la boli grave cei care consuma cantitati mari de alcool si cei care consuma alcool fabricat, cei care consuma cu moderatie 1 pahar pe zi de vin de ex. facut cu mana lor "de tara" nu vor avea probleme niciodata
De ce pentru ca alcoolul din comert contine multe chimicale, e valabil si pentru vin si pentru tuica si asa mai departe
Reversul medaliei este ca multi vand sau consuma vin de tara dar "stropit" deci tot cu chimicale, acolo nu e nicio diferenta intre ala si cel din comert

Pentru cei care nu cred ca vinul rosu are si beneficii sa invete ce este acela Resveratrol, un antioxidat foarte puternic si benefic in organism, culmea acest antioxidant se gaseste in struguri si vin happy

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai prostii citesti pe internet, din contra cei care beau alcool au risc de a murii datorita cancerului la ficat, ciroza hepatica este cauzata de consumul exagerat de alcool in cantitati mari si zilnic, asa ca cei care gustă un pahar de vin sau de bere rar, la ocazii speciale nu mor prematur, din contră sunt mult mai sanatosi decat cei care consumă zi de zi bauturi alcoolice.

| MyNameisEduard explică (pentru CristiDinBucuresti):

Citesc si eu ce mai gasesc pe internet, nu-i vina mea că sunt false.Eu ma simt bine si fără sa beau regulat, am gustat bere când eram mai mic si nu-mi place gustul, si nici după alte băuturi nu ma dau in vânt, prefer apa happy

| RxTx a răspuns:

Studii făcute de un cercetător american?

Dar rușii chinezii africanii nu au și ei cercetători de ce toată ziua suntem bombardați cu un cercetător american

Prostii...

Daca ai ști cât alcool bea un om care crede că el nu bea deloc alcool

Salata conține alcool

Oțetul de toate tipurile conține alcool

Mustul de toate tipurile sucurile naturale după foarte puțin timp incep să conțină alcool
Fructele care au început puțin să fermenteze
Castraveții murați
Ardeii copți și murați
Dulcețurile de casa

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ai citit aiurea. O bere, un paharel de una-alta la ocazii nu te omoara... dar nah, jos palaria si pentru zero alcohol policy.winking

| Wr3nch a răspuns:

Sunt studii care afirma ca vinul rosu e bun pentru inima si berea curata rinichii.

| sabin89 a răspuns:

Sunt studii care spun că da şi sunt studii care spun că nu. Tu acum te uiţi când la unul, când la altul până te decizi şi alegi la întâmplare unul. Sau dai cu banul.

| MyNameisEduard explică (pentru sabin89):

Nu dau cu banul pentru ca aleg sa nu beau, chiar nu simt nevoia happy

Răspuns utilizator avertizat
| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns:

Vinul ala smecher la 10 lei pe care il gasesti tu la Profi sau la Metro contine indulcitori, sulfiti, care iti mananca ficatul de viu, ala nu e vin, aia e o posirca autentica care iti degradeaza sanatatea. Daca nu consumi alcool, e mai bine, o sa ai mai mult succes la fete si nu o sa ajungi sa faci chestii pe care o sa le regreti

| MyNameisEduard explică (pentru cruceLaGatDunhillLaBot):

Mersi! Si nu vreau sa am succes la fete, vreau doar sa o găsesc pe cea potrivită happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru cruceLaGatDunhillLaBot):

De curiozitate, ca gasisem la un moment dat si dupa aia l-am ratacit... care e cel mai de buget vin bun/sanatos pe care il recomanzi? Nu de alta, dar mai tot ce vad prin supermarketuri contine sulfiti, inclusiv alea mai scumpe.

| Maraa345 a răspuns:

Daaaa! Mori incet si lent.rolling on the floor

| MotanulAlbastru a răspuns:

Mai tare sa te îngrijorezi daca nu bei 2 litri de apa pe zi sau daca ești sedentar.