| sweetgirl_3609 a întrebat:

Am ciuperca la picioare si nu pot nici ca cum sa scap de ea ca deja sunt infectate si cizmele si adidasii si sosetele, altele nu am. Ce sa fac?sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Problema pentru care nu scapi nu sunt sosetele, adidasii etc. ca sursa de reinfectare!(atat sosetele cat si adidasii se pot spala in masina de spalat, la 60 grade, sosetele iar adidasii la 40 grade )--- datorita substantelor tensioactive din detergent, ciuperca este distrusa.

Problema este igiena defectuoasa si modul tot defectuos in care aplici tratamentul antifungic recomandat --- undeva gresesti! Ar trebui sa respecti intocmai recomandarile dermatologului care ti-a dat tratamentul. Numai bine!

| haiZI a răspuns:

Claudiu wtf?
Daca ai probleme cu tranpiratia picioarelor, igiena e cea mai importanta si sa folosesti o crema calmanta pe baza de plante(de la farmacie), calmeaza si hidrateaza pielea.pa

| Cezar a răspuns:

Piciorul atletului: studiile au aratat ca o igiena corecta a picioarelor poate produce vindecarea, in lipsa unui tratament medicamentos local sau oral, in 30-40% din cazuri. In mod obisnuit, infectia se trateaza prin aplicarea locala de creme sau geluri cu actiune antifungica (cum ar fi: miconazol, clotrimazol, terbinafina) si keratolitic (cum ar fi acidul salicilic). Durata tratamentului este in general de 4 saptamani, recomandarea fiind sa se continuie aplicarea locala de antifungic inca 2 saptamani dupa ce au disparut simptomele, pentru a preveni recaderile infectiei. Nu este recomandat sa se foloseasca creme impotriva mancarimii, deoarece acestea determina intinderea infectiei fungice. Tratamentul antimicotic oral este cel mai eficient si se face cu antifungice, dar necesita monitorizarea atenta in special a functiei hepatice.

Ca remedii alternative se pot folosi: solutia de otet (otet diluat cu apa 1:4) - se spala timp de 10 minute labele picioarelor in aceasta solutie sau in apa sarata (4 linguri de sare la 1 litru de apa calda). Micozele unghiilor: tratamentul corect necesita eradicarea infectiei, profilaxia recurentelor si, in cazuri necesare, indepartarea chirurgicala a unghiei. Tratamentul antifungic oral este de asemenea cel mai eficient, dar cu grija la reactiile adverse (hepatice). Se administreaza in formele medii - severe de infectie. Tratamentul local se face prin aplicarea la nivelul unghiei si zonei din jur de creme sau geluri antifungice ca: terbinafina si ciclopirox. Sunt utilizate in formele usoare si in tratamentul profilactic al infectiilor recidivante. ~ndepartarea chirurgicala a unghiei infectata este necesara doar in cazuri grave, recurente. Ca remedii alternative se pot folosi: infuzia de muguri de plop (1 lingurita de muguri opariti cu 250 ml apa in clocot - 2 cani zilnic), bai zilnice, locale, cu solutii de otet sau apa sarata (vezi piciorul atletului), precum si alifiile de galbenele sau de propolis.

| Sally06 a răspuns:

Date cu lamisil crema
trece. am av aceeasi problema

| Deeiutss a răspuns:

Cumpara altele si du-te la medic sau la farmacie

| Bondarel99 a răspuns:

Intotdeauna trebuie sa asculti sfatul medicului(si sa ti cont de ce scrie mai sus cu rosu). Si ca sa te ajute:
http://www.eva.ro/......-4137.html

| RaVuL a răspuns:

Uitati-va ce a scris Claudiulaughingrolling on the floor laughing

| AncutaM a răspuns:

Unii au folosit Fresh Fingers si afirma ca au obtinut rezultate decente: http://www.stargirl.ro/sanatate/fresh-fingers-omnicoza/

Eu recomand ca inainte de orice sa mergi la un dermatolog as vezi exact care este problema. El iti va pune un diagnostic corect, prescrie un tratament si face poze (cu un aparat cu microscop) ca mai apoi sa poata urmari evolutia si rezultatele tratamentului.

Din punctul meu de vedere, sa incerci tratamente "de capul tau" cum se spune, este o pierdere de timp si de bani in cele mai multe cazuri.

| GaleaMarius a răspuns:

Pai, in primul rand mergi la un medic sa iti dea o crema ceva, si tu, pe acasa, lasati picioru sa iti respire, adica, dati sosetele jos, si umbra cu slapi de casa
PS. iti place shaiya >?

| Gabi_Manu_1983 a răspuns:

Www.adidasitari.ro the best calitate pret, recomand

| anonima98 a răspuns:

Incearca un produs,, bio,, cred ca asa se numeste e din plante si e super bun. eu am avut ceva bubite pe piele si am primit un sapun si m-am spalat odata si deja a doua zii se vedeau rezultate bune, eu zic sa incerci produsele,, bio,, is foarrte bune