anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am cosuri pe frunte, nu sunt asa multe sa le pot numi acnee, dar nici putine, le am de mult timp si nu trec, fumatul poate fi cauza lor?

Daca nu, cum afecteaza fumatul TENUL(nu mi spuneti de alte boli)?

Sa folosesc zynerit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| florinflorescu a răspuns:

Salut, fumatul afecteaza in special pielea, o imbatraneste, face riduri, cearcane, iar toxinele din tutun pot fi eliminate prin piele. deci cosurile pot avea legatura cu fumatul, dar nu este obligatoriu, poti face un test si sa nu fumezi 2 saptamani.
fruntea daca intra in contact cu parul, care e gras, cu praful de afara si transpiratia ta poate aduna mizerie sub forma de cosuri.
eu iti recomand sa inmoi o aspirina in apa si sa pui pe cosuri fara sa le spargi. vezi daca are efect, daca nu atunci pune dupa ce cosurile au copt si le-ai spart.
iti mai recomand sa te speli de 2-3 ori pe zi cu sapun solid, nu lichid. succes.

| nugasescusernameliber a răspuns:

Nicotina provoaca vasoconstrictia – ceea ce are drept rezultat reducerea afluxului de sânge. Astfel, tenul lipsit de oxigenul si de nutrientii pe care sangele ii transporta, se deshidrateaza si in timp, capata acel aspect tern, lipsit de stralucire si luminozitate. Fumatul vine la pachet cu riduri accentuate in jurul gurii si chiar pe pometi, iar fumatul blocheaza porii.
Gudroanele sunt responsabile de intoxicarea organismului, iar organismul in acest caz trebuie sa duca o lupta continua pentru curatare, fiind obligat sa consume antioxidanti si vitamine in plus.
Diferenta de varsta a tenului, intre un fumator si un nefumator, poate ajunge chiar si la 20 de ani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Zineryt contine ca ingredient activ eritromicina ( un antibiotic cu efect asupra bacteriei ce provoaca acnee - P.Acnes ) sub forma unui complex de zinc, acest complex este dizolvat in alcool. ( este o sticluta cu alcool si una cu pudra ) Alcoolul este un iritant major iar tenul va reactiona la el, se va deshidrata si vor aparea zone care se decojesc/descuameaza. In cazuri mai putin fericite poti sa te trezesti cu arsuri. Glandele sebacee ( care produc sebum) inteleg din aceasta uscare excesiva ca este nevoie sa produca mai mult sebum si astfel se creeaza un cerc vicios pentru ca sebumul intretine bacteria P.acnes. ( Sebumul are un pH ridicat iar bacteriile sunt tinute sub control de un pH mai scazut, din cauza asta exfoliantii chimici sunt benefici in lupta cu acneea avand pH 3, 5-3, 8, iar un ten gras cu sebum poate avea o valoare a pH de peste 6, 5 ) Aceasta bacterie oricum dezvolta rezistenta la antibiotice, fie ele orale sau cu aplicare locala, in scurt timp si chiar n-are sens sa aplici un antibiotic in baza de alcool. Un produs pe baza de eritromicina este crema Eritroacnol de la Mebra ( costa vreo 8 lei ).

Eu ti-as recomanda sa incerci cremele : Bioderma Sebium Global, Mask rym sau Duac gel

Fii atent daca nu cumva iti atingi fruntea cu sampon atunci cand te speli, unele sampoane provoaca acnee. Eu am patit-o cu head and shoulders.

In plus, ia-ti un gel de curatare pe care sa-l folosesti de doua ori pe zi. Gasesti in magazinele DM gelul balea med ultra sensitive waschgel, este curat la ingrediente si este foarte bland cu tenul - costa 10 lei. Trebuie sa ai un prosop pe care sa-l folosesti doar pe fata.
https://media.meindm.at/......79_B_P.jpg

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In primul rand
1. Sfatul meu este că o alimentatie echilibrata ar ajuta in primul rand.
Adica ar fi bine sa mananci din toate cate ceva dar nu in exces!
Trebuie sa ai tenul curat toata ziua, evita sa ti-l atingi cu mainile pentru ca cosurile sunt foarte sensibile la microbi si in contact cu microbii de pe maini se vor infecta si iti vor aparea si mai multe!
Nu le stoarce! Stoarcerea cosurilor nu va face altceva decat sa le inmulteasca.
Spalate seara si dimineata cu sapun de sulf...este antibacterian. elimina bacteriile de pe cosuri si mentine un ten curat... ceea ce este bine pentru tratarea acneei!
Umplii fata cu spuma si dupa clatesti repede cu apa rece.
S-au dovedit medical si stiintific proprietatile eficiente ale sapunului de sulf in tratarea diferitelor afectiuni ale tenului in special această urâtă problemă ci anume ACNEEA.
Pentru mai multe informatii despre acest sapun te poti documenta pe google, costa in jur de 6-8 lei si il gasesti in farmacii.
2. Fumatul asupra cosurilor:
Fumul de tigara contine peste 4.000 de substante chimice diferite, din care peste 300 sunt toxice pentru om: nicotina, arsenic, radon, cianuri, fenol, DDT, azbest, benzen, monoxid de carbon, formaldehida etc. sunt cateva dintre acestea, iar altele 43 sunt cancerigene. Cei mai toxici compusi sunt nicotina, gudroanele si monoxidul de carbon.
Fumatul produce fenomenul de blocare a porilor, iar dermatologii britanici si cei italieni au descoperit o legatura intre fumat si acnee. Acest tip de acnee, specific persoanelor fumatoare, a primit denumirea de acnee non inflamatorie (NIA = non-inflammatory acnee) sau "acneea fumatorului". Aceasta se manifesta mai ales in cazul femeilor, prin pori blocati si fata patata.
Fumatul poate intretine si agrava acneea, provocand de asemenea modificarea pielii, datorita efectului negativ asupra circulatiei sanguine capilare.
Mai mult, unele studii au demonstrat ca fumatul poate stimula productia unei enzime care inhiba producerea de colagen din corpul uman. Colagenul este principala proteina structurala care ajuta pielea sa-si mentina elasticitatea, fermitatea si ajuta la regenerarea tegumentului.
Acest fenomen determina aparitia prematura a ridurilor, schimbarea culorii fetei in cenusiu-galbui, iar fumatorii care au avut acnee la adolescenta au toate sansele sa faca acnee si la maturitate.
Daca esti adolescenta au aparut mai mult ca sigur de la pubertatr insa daca esti o femeie matura e posibil ori sa ai o dereglare hormonala ori chiar fumatul sa fie cauza aparitiei
Te sfatuiesc sa mergi la un dermatolog daca intr-adevar vrei sa aflii cauza happyinsa mai mult ca sigur te va sfatui sa faci analize pentru ca numai asa se poate afla daca fumatul sau alta cauza a dus la aparitia cosurilor.