anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am cumpărat de pe internet 10 tincturi de plante diferite.
Din fiecare trebuie sa iau câte 15-20 picături de 2-3 ori pe zi.
Vreau sa știu dacă pot pune din fiecare câte 15 picături într-un pahar și sa le beau pe toate deodată și sa fac acest lucru de 3 ori pe zi.
Sau mai bine le iau pe rând și când se termină una încep alta?
Mulțumesc frumos (sper că se înțelege ceea ce vreau să spun).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tincturile NU se amesteca si nu se iau toata odata.
cel mult 2 feluri de tincturi dar si acelea un fel dimineata si celalat tip, dupa amiaza niciodata impreuna.
Nu te juca cu sanatatea ta daca nu ti-au fost recomandate de un naturopat pentru ca tincturile sunt extracte concentrate de plante care se macereaza in alcool si au efecte benefice pentru unele organe si posibil devastatoare pentru altele.

| Mopmop a răspuns:

Hai sa punem problema altfel... stii sigur ca nu esti alergic/a la una din tincturi sau un component anume? Exista o probabilitate mare sa faci soc anafilactic. Poti muri in mai putin de 3, 5 minute...
Merita riscul?
Medic de familie...

| Dintrebare a răspuns:

Buna, cel mai bine ar fi sa te informezi care plante merg luate impreuna si care nu. Si mai ales daca intentionezi sa le folosesti pentru tratarea unei probleme, ar fi util sa stii cum sa le iei ca sa isi faca efectul. Cu siguranta exista o logica pentru care atunci cand le cumperi nu sunt combinate toate plantele intre ele. De patit ceva, eu nu cred ca patesti nici daca le iei pe toate deodata, doar ca ma gandesc ca poate nu vor avea niciun efect.