| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a întrebat:

Am cumpărat o sticlă de ulei de măsline extravirgin, de 250 ml. și am pus-o pe hol.
Când m-am uitat la ea, după vreo 2 zile, avea în interior ceva albicios asemănător cu gheața.
Pe hol nu am încălzire și a scăzut în timpul nopții, câteva grade sub 0.
Am luat sticla și am pus-o în camera unde dorm,poate cu timpul își revine.
Acum, după câteva zile de stat la căldură tot are substața aceea albicioasă în interior, e de sus până jos, cum era când am adus-o la căldură.
Vreau să vă întreb, dacă acest ulei de măsline extravirgin, mai este comestibil.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| DenDenX a răspuns:

Da,înca este comestibil, ce spui tu se numește cristalizare, este normal sa se întâmple asta la temperaturi scăzute..nu afectează calitatea uleiului. După ce va ajunge la temperatura camerei v-a reveni la normal

| gllopel a răspuns:

Nu are nimic. E foarte buna.
Cristalizeaza la rece. Uleiul e atat de gras ca si grasimea din el se depune ca la decantare. Agita sticla inainte de a o folosi ca sa ai grasimea dispersata uniform.

| HaiducCuU??Mic? a răspuns:

Nu. Dar tu ai devenit extravirgin... Felicitări! Ești gay?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

La uleiul de măsline extravirgin sunt normale acele depuneri pe fundul sticlei.
Ar trebui sa tii sticla intr-un dulap la intuneric si sa o consumi in urmatoarele 2-3 luni.