| AndreiP98 a întrebat:

Am dat cu picioru intr-o bara de mi s-a umflat degetu rau de tot.Stiti cum sa fac sa mi se mai desumfle si sa nu ma mai doara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MenInShadow a răspuns:

Trebuie sa stai cu picioru ala "inactiv" vreo 3-4 zile, fara ciorap fara incaltaminte, de preferat sa stai pe scaun la pc si/sau in pat, pana-ti trece, si sa te misti doar la strictu necesar, adica mankare, apa, si toaleta.
Am patit si eu asa, dar eu am dat intr-un lemn cam mare, m-am impiedicat si aveam 3 degete umflate, cand puneam picioru jos, am crezut ca mor.

9 răspunsuri:
| bobby_7474 a răspuns:

Comprese locale,piciorul mobilizat in pat si pus o perna sub calcii, asta doar pina ce te poate duce cineva la urgenta fiind posibilitatea sa ai o fractura, sanatate

| lovem3 a răspuns:

Iti poti pune intr-un tifon sau carpa niste gheata sa tii pe deget sau taie o bucatia de carne de vita si tine-o acolo nu numai ca va estompa durerea si se va dezumfla dar nici nu se va invineti degetul. in rest incearca sa nu calci prea mult pe degetul respectiv 1 zi 2.:*

| bogdanfree14 a răspuns:

Ii ai rupt... degetul asa am patit si eu. eu am dat cu piciorul in bara portii de la scoala. du-te la doctor

| Intruder19 a răspuns:

Pune niste gheata pe deget.

| Ioana_9117 a răspuns:

Pune niste gheata acolo happyca sa nu mai fie umflat.de durere nu stiu ce sa zic... sper ca te-am ajutat putin happy

| VLΛD a răspuns:

Pune gheata

| Outspoken2 a răspuns:

Pai.pune un servetel ud cu apa rece ca sa se desumfle iar pentru. durere da-ti cu o alifie pentru. bube sper sa iti treacawinking!

| Bebitssaa a răspuns:

PROBABIL ATUNCI cand ai dat cu piciorul, s-a intamplat ceva la os...si eu mi-am prins degetul la usa de la masina si m-a durut vreo 2 saptamani.dar in acel timp am pus pungi cu gheata pe el si comprese cu apa rece ...mama stia ce s-a intamplat fiind c ea este asistenta happy

| Alexandru_5661 a răspuns:

Cu timpu! happy