| Denis9679 a întrebat:

Am dat ieri cu mana intr-un surub ruginit si mi-a luat putin pielea de pe un deget, nu a curs sange se vedea doar un punct rosu dar nu curgea nimic, acum ma doare zona foarte tare cand ating si parca s-a umflat putin, ar trebui sa ma duc sa fac antitetanos?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Da,mergi si fa vaccinul
Pune ceva rece peste umflatura.

| Cipi1212 a răspuns:

Dacă nu a curs sânge nu ar trebui să te îngrijorezi.

| 1onur a răspuns:

Rivanol, si apă oxigenată medicală! Și un pansament de jur ș împrejuriul răni unde te-ai lovit, și accidentat.

| Andreea201329cu a răspuns:

Nu cred ca e nevoie, e normal sa se umfle putin dar daca cureti cu apa oxigenata, spirt si pui un plasture in 2 zile ar trebui sa fie ok. Daca nu, da ar trebui sa consulti

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Daca esti sigur ca nu a curs sange in mod normal nu ar trebui sa fie nevoie de vaccin.Trebuie sa dezinfecteti si cel mai bie o faci cu betadina, acoperi rana si o "tii in evidenta". Daca vezi ca nu se vindeca si ar fi ceva semne ca se infecteaza mergi la un medic sa o curete mai bine

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Dezinfecteaza si pune o crema cicatrizanta. Pansezi 1-2 zile, ca e la mana. Daca nu se vindeca, mergi la medic.