| anamaria91 a întrebat:

Am de doua zile pupilele extra dilatate. Cand ma trezesc, abia se mai vede ca am iris! De la ce poate fi?
Mentionez ca ora de somn e dupa 3, trezirea e la 8 jumate, si sunt zile in care lucrez la laptop si 5 ore fara intrerupere.
Poate fi doar de la oboseala sau sa ma ingrijorez pentru ceva mai serios?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mentionez ca ora de somn e dupa 3, trezirea e la 8 jumate, si sunt zile in care lucrez la laptop si 5 ore fara intrerupere.
Mai ai si curaj sa pui o asa intrebare dupa ce ai scris mai sus?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce intrebare amuzanta,..., dar ochi tai au obosit caci eu o singura noapte m.am culcat la 12:30 si mamm trezit la 7 si aveam aceeasi sintom! deci logik ca ochii tai au obosit!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci cu laptopu sa nu te i9ngrijorezi ca eu stau si 11 ore la pc big grin da sa te ingrijorezi de timpu in care dormi : cam putin te duci la discoteca zilnic? rolling on the floor ca altfel nu stiu dc asa putin... sfatu meu e sa dormi macar 1-2 ore in plus...ca poateti trec ochii

| madalynagirl14 a răspuns:

Nustiu, dar du-te sa te consulte un medic, nu strica niciodata un control.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poate fi de la oboseala. Mai degraba iei ceva, un drog, pilule de somn sau sa nu dormi, pastile de slabit, ceva droguri legale, multe antitusive, ceva de genul asta.

| Lora a răspuns:

Nu stiu cat sunt ele de extradilatata dar cert si corect este ca ele sa se dilate si sa se contraste ziua si noaptea, daca tu crezi ca ar exista vreo problema, atunci mergi la medicul de familie sa iti dea o timitere la un medic oftalmologic, astfel vei afla rezultatul final corect si plata va fi foarte mica, ba poate chiar inexistenta.

| ioanamaria56 a răspuns:

Eu cred ca este de la oboseala. Nu am mai stat niciodata atat de mult seara sau la calculator / laptop.

| ioanamaria56 a răspuns:

Este de la oboseala sigur. Nu am mai stat asa de tarziu noaptea si nu am stat niciodata asa de mult la calculator.

| A_7901 a răspuns:

E de la oboseala. Odihneste-te, nu trage de tine la modul asta. Nu sti cand cedezi.

| Jalnic a răspuns:

Acum cativa ani buni cand intrasem pentru prima data in "lumea internetului" stateam cel putin 15/24h si dupa cateva luni, ochii mei erau pluni de vinisoare de sange dar dupa o noapte dispareau. Probabil si la tine va fi la fel doar ca va dura un timp mai indelungat pana vor devenii la normal daca ma intelegi. Daca continui sa ma stai atat timp in fata monitorului risti sa porti ochelari sau in cel imi rau caz orbire totala... Funda?

| Laminin a răspuns:

Hei!
Te soliciti prea mult mai.Incearca sa mai iei o pauza, macar de o zi. Incearca pentru o zi sa renunti la laptop, si odihneste-te. Dormi in timpul zilei si nu consuma cafea daca se poate. Stiu ca, cafeaua (scuze de cacofonie) mai reduce din oboseala, dar are un efect negativ asupra stresului. Te inteleg perfect si eu cam acelasi program ca tine.adica,nici chiar, putin mai "intelegator". Te sfatuiesc sa iti cumperi de la farmacie o cutie de vitamine numite "Echinacea". Sunt facute dintr-o planta care are efect bun asupra stresului si oboselii. Acest medicament este bun la aproape orice. Si la raceala si stres si alergii.mai multe. Si cum ai un program incarcat, intreaba farmacistul cate pastile sa iei. Cred ca ti-ar trebui ca 3 pe zi la efortul ce il depui. Sanatate multa si ai grija de tine!
Gbu :]

| anamaria91 explică:

Nu ma droghez, nu iau pastile decat daca e chiar foarte necesar. ziua am program incarcat: plec de acasa la 9 la faculta, apoi am treaba la organizatia la care sunt voluntar; ajung acasa dupa 7, dorm o ora si ma apuc de treaba pentru faculta. Asta de luni pana vineri.
Sambata si duminica dorm pana la 3 dupa masa.
Nu ma simt obosita deloc! Mai obosita ma simt in weekend cand dorm mult decat in timpul saptamanii.

| Laminin a răspuns:

Hei!
Tu nu e simti obosita, dar organismul tau se simte!
Gbu :]