Poate ai avut o perioada mai stresanta si ai acumulat si oboseala. Cere la farmacie sa-ti dea ceva pentru migrene si daca durerea nu cedeaza du-te la un neurolog.
Am avut si eu saptamana trecuta si mi-a trecut. Am pus-o pe seama activitatii meteo si asteniilor de primavara. Trebuie insa sa vezi exact cauza, caci poate nu e ceva simplu, cel mai bine iti poate spune un medic.
Daca nu iti trece si ti-e frica sa nu te intoxici cu nurofene mergi la doctor si vezi ce se intampla.
Poate ca te ia o gripa. Poate stai mult la calculator roblemele cu ochii pot fi o cauza
Sfatul meu ar fi urmatorul: mergeti de urgenta la medicul de familie sa va dea trimitere la un medic de specialitate pentru a stabili cauza acestor migrene. Iar pina cind ajungeti acolo puteti faolosi nurofen( care este antiinflamataor) si algocalmin(analgezic) dar aceata nu este o solutie.
Mai puteti folosica metoda de auto-sustinere:
-ceaiuri de plante cu efect calmant si analgezic: ciubotica cucului, valeriana, coada-soricelului, flori de tei, leustean, verbina sau amestec de roinita, sunatoare, menta si salvie
-cataplasme cu frunze de vita de vie sau de varza zdrobite, impachetari cu ceapa si hrean, cataplasme reci cu argila, pe frunte, cataplasme calde cu cimbrisor, cataplasme cu terci de chimen (semintele de chimen sunt pisate si amestecate cu apa)
-se frictioneaza tamplele, fruntea si ceafa cu ulei de lavanda, rozmarin, arbore de ceai sau eucalipt.
In primul rand cred ca ar trebui sa afli care e cauza lor. doar asa poti scapa de ele. un exces alimentar ar putea fi cauza cea mai comuna. in acest caz, ar trebui sa urmezi un regim alimentar, si in cateva zile te vei pune pe picioare. mai e posibila fluctuatia temperaturii atmosferice. oricum, nu e o problema neglijabila. ce-ar fi sa mergi la medic?!