| Maryuk해바라기 a întrebat:

Am descoperit de curand ca am un fibroadenom mamar...circa 3 cm. Nu vreau sa il operez! Exista sanse sa dispara de la sine? Ce medicamente sau tratamente naturiste imi recomandati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Nicio sansa sa dispara de la sine! --- prea mare si nu se stie daca va raspunde la tratamentul medicamentos daramite la unul naturist( care-i ca apa sfintita: nici nu dauneaza, nici nu vindeca!)

Am trecut prin doua asemenea experiente( cu acelasi diagnostic, la interval de cativa ani). Oncologul m-a intrebat daca vreau sa fie excizata sau daca vreau sa o pastrez sub conditia monitorizarii ei( ecografie de doua ori/an).Am ales excizia --- teama ca, odata cu trecerea timpului, exista acea probabilitate de 3% ca tumora sa malignizeze a fost mai mare decat frica de operatie.Si iata, exist!( dupa mai bine de 30 de ani de la operatie).

Nu acelasi lucru pot spune despre un alt caz cunoscut--- nu i s-a recomandat operatia ( avea mai multe, de mici dimensiuni) ci tratamentul medicamentos si monitorizarea periodica. Mai mult, nu cred si- a neglijat tratamentul(doamna era medic) si totusi a murit de cancer mamar cu metastaza pulmonara. A fost indeajuns ca una dintre acele mici tumori (initial benigne) sa cancerizeze in timp.

Spre o mai buna informare, citeste(inclusiv "comentarii si intrebari"):http://www.gabimatei.ro/fibroadenomul-mamar/
Numai bine!

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu dispare de la sine, dar atata timp cat nu creste, n-ai motive sa-i faci ceva. Nu ai voie sa folosesti tratamente de orice fel pentru el, fiindca risti sa creasca foarte rapid. lasa-l pur si simplu in pace.

| Azµre a răspuns:

Numai un medic poate indica tratamentul corect pentru așa ceva. Dacă el zice operează-te păi fă ca el.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Singura ta şansă este operaţia!
Dacă trebuie operaţie, faci operaţie, nu ai încotro!
Te pup!