Nicio sansa sa dispara de la sine! --- prea mare si nu se stie daca va raspunde la tratamentul medicamentos daramite la unul naturist( care-i ca apa sfintita: nici nu dauneaza, nici nu vindeca!)
Am trecut prin doua asemenea experiente( cu acelasi diagnostic, la interval de cativa ani). Oncologul m-a intrebat daca vreau sa fie excizata sau daca vreau sa o pastrez sub conditia monitorizarii ei( ecografie de doua ori/an).Am ales excizia --- teama ca, odata cu trecerea timpului, exista acea probabilitate de 3% ca tumora sa malignizeze a fost mai mare decat frica de operatie.Si iata, exist!( dupa mai bine de 30 de ani de la operatie).
Nu acelasi lucru pot spune despre un alt caz cunoscut--- nu i s-a recomandat operatia ( avea mai multe, de mici dimensiuni) ci tratamentul medicamentos si monitorizarea periodica. Mai mult, nu cred si- a neglijat tratamentul(doamna era medic) si totusi a murit de cancer mamar cu metastaza pulmonara. A fost indeajuns ca una dintre acele mici tumori (initial benigne) sa cancerizeze in timp.
Spre o mai buna informare, citeste(inclusiv "comentarii si intrebari"):http://www.gabimatei.ro/fibroadenomul-mamar/
Numai bine!
Nu dispare de la sine, dar atata timp cat nu creste, n-ai motive sa-i faci ceva. Nu ai voie sa folosesti tratamente de orice fel pentru el, fiindca risti sa creasca foarte rapid. lasa-l pur si simplu in pace.
Numai un medic poate indica tratamentul corect pentru așa ceva. Dacă el zice operează-te păi fă ca el.