E clar o trauma daca zici ca inainte nu aveai asa ceva. Vorbeste cu medicul tau e familie si incearca sa il convingi sa iti prescrie niste nootropice doar cat sa inveti pentru bac. Sau le poti comanda direct de pe net din america, cauta pe net cam care sunt cele mai bune nootropice cu rezultat bun verificat de multi oameni si doctori.
Salut,
Episodul depresiv se caracterizează printr-o intensă trăire afectivă negativă, ce cuprinde simptome cognitive: diminuarea atenției, memoriei, dificultăți decizionale, gânduri negative, lipsă de speranță, ideație de vinovăție, autoreproșuri, idei de neputință, simptome afective: tristețe, stimă de sine scăzută, reducerea posibilității de a simți plăcerea pentru activitățile cotidiene, anhedonie, sentimentul de vid intern, anxietate, schimbări motivaționale: pasivitate, dificultăți volitive, dorință de renunțare la orice activitate, chiar și la viață, simptome somatice: tulburări de somn, lentoare până la inhibiția psihomotorie, schimbări de apetit, pierderea dorinței sexuale, a libidoului, cefalee, simptome neurovegetative, dar și modificări comportamentale: pierderea interesului, a energiei, fatigabilitate.
Ți afectata funcția cognitivă,recomand sa mergi la un medic Psihiatru pentru un diagnostic evaluat corect și pentru un tratament adecvat până ce acest episod nu se va agrava și îți va afecta grav calitatea vieții, sociala.
Și eu mă lupt cu acesta boala și crede-mă că nu vrei sa amâni o programare la un specialist, pe langa simotomele specifice depresiei ai și anxietate, netratate se vor croniciza și vei ajunge la izolare și chiar la gânduri de sinucidere, așa că îți sugerez sa mergi cat mai din pripa la un medic Psihiatru pentru a le trata corespunzător și la un psiholog care oferă terapie cognitiv- comportamentala.
Multa sănătate.
Uneori pur si simplu nu poti sa te concentrezi pentru ca iti fuge mintea la evenimente, mai ales daca sunt triste. Divortul alor tai are implicatii clar asupra vietii tale viitoare, normal ca te gandesti ce va fi etc.
Dificultatile in exprimare pot veni si ele din cauza vreunei idei parazite care apare in momentul cand vrei sa spui ceva, si atunci ramai cu vorba in gura cum se zice, te intrerupi in mijlocul propozitiei si nu mai stii unde ai ramas, sau din cauza ca ai spus unui parinte ceva ce ti-a fost foarte greu sa spui si ti-a fost teama de repercursiuni, apoi retraiesti evenimentele si te simti vulnerabil cand vrei sa vorbesti iar.
Mergi la un psiholog, stai de vorba cu el, sa iti dea ceva sfaturi care sa te ajute sa treci mai usor peste situatia familiala si ce s-a intamplat. Nu te apuca de luat pastile, ca nu stii ce efect vor avea mai tarziu si esti tanar.