| AliceAnnnnna a întrebat:

Am doua masele de minte crescute plus încă una care ma înțeapă (a 3 a) care urmează sa dea straight face. Lângă următoarea măsea care urmează sa dea mai e spațiu de încă o măsea adică încă se vede gingia. Nu mai pot de durere și am prea multe masele. De ce mi se întâmpla lucrurile astea? Știu ca fiecare trebuie sa avem (dar nu neaparat) câte o masea de minte in fiecare loc. Eu am 4 sus laterale și 4 jos. Și urmează sa mai dea pe lângă ele.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| NeverGonnaLetYouDown a răspuns:

Te transformi in rechin, altfel nu-mi pot imagina un motiv pentru care e posibil sa-ti creasca 4 masele de minte atat pe arcada mandibulei cat si pe cea a maxilarului.

| DanielDanny a răspuns:

Te doare pana taie gingia sa iasa!

Poti sa dai cu glicerina boraxata cu niste betigase de urechi! Asta ca sa nu se infecteze, mai poti sa intrebi la farmacie ce sa mai folosesti!

Chestia e ca la toti cresc masele de minte, dar nu la toti e necesar sa fie scoase! Trebuie scoase alea care scresc stramb si afecteaza cand mananci, mesteci, sau alte probleme!

Si pe mine m-a durut mult timp, am invatat sa ignor durerea! Spalate normal si daca chiar nu mai poti sa induri durerea, mergi la stomatolog!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singura explicatie pertinenta ti-o poate da dentistul.
Parerea mea din experienta este ca te poate durea pentru ca abia erupe si trebuie sa rupa gingia, iar asta este doar temporar si nu poti sa iei decat antiinflamatoare sau pentru ca sunt orientate gresit si de multe ori cand trebuie sa erupa ele imping si pun presiune pe ceilalti molari, de aici si durerea.
Asta este unul dintre motivele cele mai dese pentru care se extrage maseaua de minte. In rest daca nu exista astfel de probleme, poti trai linistit si cu maselele de minte.
O radiografie dentara si o vizita la stomatolog te va lamuri cel mai bine.

| Catrice a răspuns:

Nu asculta de ăștia îți zic eu ca devii piranha

| Anuket a răspuns:

Dacă te doare dantura, nu doar gingia care trebuie să fie spartă de măsea, du-te la medicul dentist. Îți va face o radiografie și vei vedea care este situația. Sigur nu sunt molarii 1, 2 și cel de minte(3) este cel neieșit?