| zurick a întrebat:

Am dureri imposibile de cap.Ma doare capul de 3 ore fara oprire, simt ca mor.
Vreun sfat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Este de la vreme, vin ploile, esti meteo sensibilă? Ia un antinevralgic sau un nurofen si culca te, sau poate ai racit ce varsta ai? Esti fată sau baiat?

| zurick explică (pentru CristiDinBucuresti):

17,fata, meteo sensibila da, dar nu cred ca asta e problema.
Durerile mele de cap sunt frecvente si persistente si cred ca o sa innebunesc pentru ca efectiv nici nu pot gandi. Daca scriu ca o agramata, imi cer scuze.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru zurick):

Ciclu ti a venit? Daca nu, poate ca sunt ceva dereglări hormonale care pot da dureri de cap, incearca sa dormi, sa bei un ceai.

| zurick explică (pentru CristiDinBucuresti):

Da.Nu stiu daca pot dormi, nu pot sa-mi eliberez mintea, durerea ma cam tine treaza.O sa incerc varianta cu ceai, singurul de care am ingrediente este cel de tei, sper sa mearga macar pentru azi...

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru zurick):

Ceaiul de tei este super bun, te calmeaza si te vor lăsa durerile.

| anonimg a răspuns:

Pentru moment poti bea 2 pahare cu apa. Asta ca sa te tina pana ajungi la farmacie (sunt si unele non-stop).
Si sa stai cu ochii mai putin pe telefon si pe pc.

| Donsavas a răspuns:

Eu vad ca gandesti bine mersi. Problema ta este durerea in sine. Dormi mult,dormi putin? Ce e prea mult/putin strica,stii,probabil.
Consumi droguri,bei? Daca da,sa nu te mire!
Te-ai lovit la cap? Stai in curent? Se explica in cazul asta.
Eu zic sa mergi la medicul de familie sau direct la un neurolog.
Pentru a reduce din durere, iti recomand sa bei mai multa apa, sa respiri adanc si sa meditezi(redu din luminozitate si zgomote daca tu consideri ca te deranjeaza)
Fiind adolescenta, sexul prea putin sau dus la extrem iti poate da sigur asemenea simptome. Ti-am spus. Excesul cat si lipsa iti fac rau. Fii echilibrata si nu te stresa! Neuronii tai sunt prea tensionati pentru a mai amplifica si tu. Daca nu poti sa dormi, fa-ti un ceai de tei sau musetel, ajuta f mult. Sanatate!

| zurick explică (pentru Donsavas):

Nu stiu daca gandesc bine mersi, mintea mea e un haos.
De dormit, depinde. Daca sunt stresata, nu, nu dorm mai deloc, daca nu sunt stresata dorm. Inainte de faza judeteana a unei olimpiade am dormin 15 ore(in total in 5 zile) si m-am dus acolo un zombie si,evident,nu m-am calificat. Oricum, deja a trecut mult de la aceea perioada, pot spune ca mi-am revenit oarecum cu somnul, desi ma repet daca sunt stresata de obicei sar o noapte uitandu-ma pe pereti.
Nu consum droguri, nu beau si nici nu mi-am inceput viata sexuala si nici vorba de lovitul la cap.
In curent stau la scoala si nu pot schimba ceva.
Chiar cred ca ar trebui sa nu ma mai stresez acum, dar nu stiu cum.

| OoBunnyoO a răspuns:

Ia fie nurofen, fie ibuprofen, doua pastile de 200 de mg odata.

Nu stiu acum ce tip de durere de cap este, insa din proprie experienta (ma confrunt cu migrene de cand eram mica), paracetamolul nu functioneaza cand durerea de cap este foarte puternica.

Pe langa asta, incearca sa te mentii hidratat/a si evita sa luminile puternice. Ia pastilele si baga-te in pat, fara sa te uiti la televizor sau la telefon. La mine asta este singurul lucru care functioneaza.

Nu stiu daca la tine este vorba de o migrena pentru ca nu ai alte simptome, precum sensibilitate la lumina sau stari de greata. Eu, de exemplu, cand am o migrena daca vad lumina sau stau in picioare, pe langa faptul ca durerea se intensifica, mi se intoarce si stomacul pe dos.
Insa, orice tip de duerere ai avea, hidratarea corecta si odihna nu au cum sa strice.

Pe viitor, incearca sa descoperi cand apar durerile si daca exista un tipar. Poate iti apar dupa ce nu ai baut suficient, dupa o masa sarita, dupa o noapte nedorimita. Iti va fi mult mai usor dupa sa le previi.

| untu a răspuns:

Sa bei o cana calda de ceai de tei cu o felie de lamaie si ia o pastila de NUROFEN FORTE si incearca sa dormi pentru o ora-doua! daca durerea persista mergi urgent la medicul de familie si apoi la o clinica si sa-ti faci analizele la RMN sau la tomograf sa vada daca nu ai ceva suspiciune de boala!

| Ara997 a răspuns:

Nu-ti recomand baie fierbinte si nici cafea - fac vasodilatatzie
In cel mai fericit caz e o nevralgie iar in cel mai nefericit, daca durerea e intensa si se repeta zile la rand poate anunta (doamne fereste ) un AVC. (de asta nu sunt indicate baile fierbinti).

| Moonlight15 a răspuns:

Eu când aveam astfel de dureri îmi puneam un fes în cap, ma culcam și după ce ma trezeam beam o cana de ce-ai fierbinte. Când eram puști funcționa, de atunci nu prea am mai avut dureri de cap. Dacă persista consulta un medic. Sănătate!

| Sagemi67 a răspuns:

Eu iti recomand sa faci un dus fierbinte si sa iei un paracetamol sau parasinus tot aia e. si sa te bagi in pat sa te culci happy! Incearca, sper ca te-am ajutat.

| xEnoN47 a răspuns:

Încearcă să dormi puțin, ia o pastila înainte să dormi și dacă durerea persista mergi la doctor